Fenerbahçe'den federasyona yaylım ateş

Fenerbahçe'den federasyona yaylım ateş

Sarı-lacivertli kulüp Twitter adresinden 'içine mesaj yazılmış' fotoğraflar koydu, ardından internet sitesinde çok sert bir bildiri yayınladı. Bildiri şöyle:

"Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu bugün Türk Spor tarihinde emsali görülmemiş bir karara imza atmıştır. Geçtiğimiz basketbol sezonu final serisinde, Türk sporunda bir ilk yaşanmış, Fenerbahçe Ülker'in rakibi Galatasaray Liv Hospital, şampiyonun belli olacağı maça çıkmamıştı.

Disiplin Kurulu, oynanamayan maçtan yaklaşık 3 ay sonra skandal bir karara imza atarak, yenileceğini düşünerek sahaya çıkmayan söz konusu takıma yalnızca para cezası, ihtar ve hak mahrumiyeti gibi komik cezalar vererek Türk basketbolunda yeni bir çığır açmıştır.

Verilen bu karar yalnızca kulübümüzü değil, tüm kulüpleri ilgilendiren çok ciddi bir sorun olmakla birlikte, gelecek dönemlerde her takım için emsal niteliği taşımaktadır.

Rakibini yenemeyeceğini düşünenler için teşvik edici olan bu tarihi ve yürekli (!) karar nedeniyle, Türkiye Basketbol Federasyonu'nu tebrik (!) ediyor, bu kararın Türk Basketboluna hayırlı (!) olmasını diliyoruz."