'Fenerbahçe'yi yenerek başarılı geçmeyen sezonu telafi edebiliriz'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek, başarılı geçmeyen sezonu telafi edebileceklerini söyledi.
'Fenerbahçe'yi yenerek başarılı geçmeyen sezonu telafi edebiliriz'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek, başarılı geçmeyen sezonu telafi edebileceklerini söyledi.

Antalya Stadı'nda yarın yapılacak maç öncesinde Rixos Downtown Antalya Hotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı teknik adak, sezonun final maçına çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sezonun final maçını oynayacağız. Kupayı kazanmak için ekstra bir motivasyonumuz var. Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim ve oyunculardan aldığım enerji, taraftarları mutlu etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyorlar. Bu sezon bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Onun için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz."

Spor Toto Süper Lig'de yaptıkları Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdikleri performansa vurgu yapan Riekerink, "Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdiğimiz performansla hem oyuncuların hem de taraftarların güveni yerine geldi. Rakip takıma duyduğum bütün saygıyla söylüyorum ki; yarınki maçı kazanacağımıza ve futbolcularıma olan inancım tam." ifadelerini kullandı.

"Benim geleceğimden önemli"

Sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevini yürüten Riekerink, yarınki derbinin kendi geleceğinden önemli olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor bir dönemde göreve geldim ve camiaya yardımcı olmaya çalıştım. Oyuncularınız size karşı açık değilse hoca olarak bir şey yapamazsınız. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Benim geleceğim ve ne yapacağım bugünün konusu değil. Tamamen yarınki final maçına odaklanmalıyız. Çünkü benim geleceğimden çok daha önemli." 

Selçuk İnan: "Bizim için sezonun maçı"

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan ise, kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek, Fenerbahçe ile yapacakları final karşılaşmasının, kendileri açısından "sezonun maçı" olacağını söyledi.

Sezonu istedikleri şekilde bitiremediklerini kaydeden milli futbolcu, "Yarın, bizim için sezonun maçı. Çok da istediğimiz şekilde sezonu bitiremedik. Kötü bir sezon geçirdik. Kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarınki maçı kazanırsak, hem kupayı alacağız hem de çekmemiz gereken cezayı 1 yılda çekeceğiz. Çok önemli bir maça çıkacağımızın farkındayız. Tüm çalışmalarımızı yaptık. İnşallah karşılığını alırız." ifadelerini kullandı.