'Fenomen çoban' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek istiyor

Ardahan'da 3 bin rakımlı yaylada çobanlık yapan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke gündemiyle ilgili sözleri sosyal medyada paylaşım rekoru kıran Köksal Yardımcı, duygularını paylaştı.
'Fenomen çoban' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek istiyor

Ardahan'ın Posof ilçesinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke gündemiyle ilgili sözleri sosyal medyada paylaşım rekoru kıran 55 yaşındaki çoban Köksal Yardımcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek istediğini belirterek, "Kendisinden Allah razı olsun dik durdu, eğilmedi zalimlere karşı." dedi.

Şavşat'ın Demirkapı köyü ile Gürcistan'a sınır olan Kol köyünün 3 bin rakımlı Arsiyan Yaylası'nda büyükbaş hayvan otlatarak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır bölgesinde vatanın bekçiliğini yaptıklarını dile getirdi.

İlkokul mezunu olan Köksal Yardımcı, darbe girişimini 15 Temmuz gecesinin sabahında komşusu Ayhan Kaymakçı'dan duyduğunu belirterek, yaşananlar karşısında hayret içinde kaldığını söyledi.

Devletin silah alması için vatandaşların vergi verdiğine işaret eden Yardımcı, "Bu zalimler bizim silahımızla mermimizle halkın üzerine topyekun saldırdı. Reisicumhurumuzdan Allah razı olsun ki halka seslendi, halkımız da hemen sokaklara döküldü. Sanki Çanakkale aşkı geldi. Allah halkımızdan razı olsun, şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, yoksa bizim halimiz ne olurdu? Suriyeliler bize sığındı çünkü Osmanlı torunları çok merhametlidir. Bizim sığınacağımız bir yer yok ki." diye konuştu.

Yardımcı, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Daha önce darbe gördüm ama böyle değildi. Eskiden millette telefon yok, televizyon yok. Şükürler olsun ki devletimiz güçlendi. Bu dış güçler, o zalimler bizi çekemiyor. Reisicumhurumuzun, Başbakanımızın dediği gibi, hedef 2023." şeklinde konuştu.

Milletin vatanına, milletine, bayrağına, kutsal değerlerine sahip çıktığını kaydeden Yardımcı, "Vatan var ise millet var. Vatan yok ise millet yok. Devlet var ise millet var, devlet yok ise millet yok. Allah kimseyi vatansız, devletsiz, imansız bırakmasın." ifadesini kullandı.

 "Reisicumhurumuzu görmek ve elini öpmek istiyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini "Reisicumhurumuzu görmek ve elini öpmek istiyorum" sözleri ile dile getiren Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisinden Allah razı olsun dik durdu, eğilmedi zalimlere karşı. Bakanlarımızdan, milletvekillerimizden de Allah razı olsun ki zalimler bombalarken Meclis'i terk etmediler. Bu zalimlerin sonu hüsrandır. Azan kavimler birer birer yok oldular. Onlar firavunun tohumları. Ne istiyorsunuz kardeşim, bırakın özgür yaşayalım. Bu vatan size de yeter bize de yeter. Osmanlı ecdadımız ta 600 küsur yıl cihana adaletle hükmeylemiş. Kimsenin hakkını yemedi, kimseye zulmetmedi. Fakir fukaranın hakkını gözetti. Peki bu Pensilvanyalı ne yapıyor? 'Talebe okutuyorum' diye vatandaştan para alıp onları stok etmiş. Sen hoca isen git camide vaaz et. Zulüm yapma. Allah zulüm yapanların belasını verir."

Ömrü çobanlıkla geçen biri olarak devlet ve millet için canını ve bütün malını seve seve feda edeceğini vurgulayan Yardımcı, şöyle devam etti:

"İstersen 10 yıllık üniversite bitir, kalbinde iman ve vatan aşkın olmazsa, vatan nedir, millet nedir bilmezsen boş. Pensilvanyalı da aynı şeyi düşünüyordu. 'Hocayım' diye geçiniyordu. Ne mutlu ki Allah'ın kuluyuz, Resulullah'ın ümmetiyiz. Bırakın insanlar inancına göre özgür yaşasın. Sen inanmıyorsun diye ben de mi sana döneceğim? Öyle bir şey yok. Bir zaman başörtüsüyle uğraştılar. Sen üniversite okuyamazsın, sen imam hatip okuyamazsın dediler. Bizim cumhurbaşkanımız da imam hatip mezunu. Ne oldu? Allah ondan razı oldun. Çoğu bırakıp başka ülkelere kaçıp gidiyordu ama reisicumhurumuz dimdik durdu."

"Gerekirse bu vatan için canımı veririm"

"Devletin parasını, pulunu, ekmeğini yiyip bu vatandaşa kurşun sıkan komutanlara yazıklar olsun." ifadesini kullanan Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşın parasıyla alınan topu, tankı vatandaşın üzerine sürüyor. Siz Esed’in torunu musunuz? Esed zulüm yapıyor da sen de mi zulüm yapıyorsun? Onlara komutan demeye de utanıyorum. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Peygambere kurban olayım. Meğer bu komutanlar Pensilvanya'nın komutanıymış. Buradan Reisicumhuruma sesleniyorum, milletvekillerime sesleniyorum, bu hainleri bu topraklarda görmek istemiyoruz. Allah bu dış güçleri ıslah etsin. Allah adildir, adaletlidir."

Yardımcı, Türkiye'nin eskiden IMF'ye borçlu olduğunu anımsatarak, "Bu borcu bitirdik. Şimdi yerli olarak topumuzu, tankımızı, uçağımızı, tüfeğimizi yapıyoruz. Dış güçler 'bunlar gelişiyor' diye bizi çekemiyor. Kardeşim size ne oluyor? Biz sizin iç işlerinize karışıyor muyuz? Su uyur, düşman uyumaz ama biz de uyumayacağız. Onlara karşı dimdik ayakta duracağız. Halkımız da gereken dersi verdi. Kirli kirli oyun oynama, gün gelir o oyun başına döner. O zalimlere sesleniyorum. Millet eğilmez, vatan bölünmez." diye konuştu.

Bazı kendini bilmeyenlerin "Çobanın oyundan benim oyum daha üstündür" şeklinde sözler dile getirdiğine işaret eden Yardımcı, "Niye sen insanı aşağı görüyorsun? Üstünlük takvadadır. Takva var ise üstündür, yoksa yok. Ben bir çobanım, devletime saygım var, sevgim var. Gerekirse bu vatan için canımı feda ederim. O okumuş üniversite bitirenlere sesleniyorum. Lütfen konuşurken dikkat etsinler. Herkes Allah'ın kuludur. İstersen 10 tane üniversite bitir. Allah, vatan, millet aşkın olmazsa boş" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Öztürk, Yardımcı'ya AA'nın kitabını hediye etti

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise Şavşat ile Posof'a sınır olan Arsiyan Yaylası mevkisinde, Posof Kaymakamı Ufuk Özel Alibeyoğlu ve Posof Belediye Başkanı Cavit Ulgar ile merada büyükbaş hayvanlarını otlattığı sırada karşılaştıkları çoban Köksal Yardımcı ile bir süre sohbet ettiklerini anımsattı.

Sözleri ile kendilerini çok mutlu eden Yardımcı'yı tekrar ziyaret etmek istediğini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Geçen hafta Posof Arsiyan sınırında 3 bin rakımda karşılaştık. Siz orada işinizi icra ediyordunuz. Oradaki konuşmalarınızdan dolayı çok etkilendik. Ülkemizde ve sosyal medyada insanlar sizden bahsetti. Bir Şavşatlı olarak Türk milleti adına gurur duyduk. Tam bir Anadolu insanı, vatansever, millet sever, özlediğimiz bir insansınız. Sizinle gurur duyuyoruz. Size minnettarız. Biz de inşallah senin gibi değerlerimize layık olmaya çalışırız. Sen 365 gün bu sınır boyunda gerçek demokrasi nöbeti tutanlardansın. Allah senin gibileri başımızdan eksik etmesin. Yüce Allah bu bayrağın altında, bu güzel memlekette hep birlikte yaşamayı nasip etsin."

Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı'nın selamlarını da ileten Öztürk, çoban Yardımcı'yı alnından öperek Türk bayrağı ile Anadolu Ajansının hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını hediye etti.