''Ferhad ile Şirin'' oyununun prömiyeri yapıldı

''Ferhad ile Şirin'' oyununun prömiyeri yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet Ran'ın yazdığı ''Ferhad ile Şirin'' adlı oyunun ilk gösterimini yaptı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Levent Suner'in yönettiği, 19 tiyatrocunun rol aldığı iki perdelik oyunla, Şehir Tiyatrolarının 19. sezon açılışı da gerçekleştirildi.

Dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Duygu Çakır, ışık tasarımını Cafer Yiğiter'in yaptığı oyunun müziklerini Murat Gedikli hazırladı.

Yoğun ilgi gören oyunun sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

- "Ferhad ile Şirin" oyunu

''Erzen kentinin kadın hükümdarı Mehmene Banu, kız kardeşi Şirin için bir köşk yaptırmıştır. Köşkü süsleme işini yörenin en usta süslemecisi (nakkaş) Ferhat'a verirler. Ferhat, çalışırken Şirin'i görür ve ona aşık olur. Mehmene Banu da Ferhat'ı sevmektedir. Bu nedenle Şirin'le evlenmesini istemez, karşı çıkar. Bu arada halk susuzluktan hastalanmakta ve su olmadığı için ölümler olmaktadır. Mehmene Banu, Ferhat ile Şirin'in aşkını bir şekilde kabul edeceğini bildirir. Eğer Ferhat bu dağı deler ve köye suyu ulaştırırsa aralarından çekilecektir. Halkını susuzluktan kurtarmak için Ferhat'a halk da yardım etmektedir. Olay Ferhat ile Şirin'in aşkından çıkıp, köye su ulaştırmak için yaşam savaşına dönmüştür.''