Fetih dünyanın en büyük 3D mapping sahnesi ile canlandırıldı

Dünyanın en büyük 3D mapping sahnesinin kurulduğu Yenikapı Miting Alanı'nda, gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile fetih yeniden canlandırıldı.
Fetih dünyanın en büyük 3D mapping sahnesi ile canlandırıldı

İstanbul'un fethinin 563. yılı, Yenikapı'da görkemli bir törenle kutlandı.

ic-galeri-042.jpg

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Fetih Şöleni"ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin'in de aralarında bulunduğu davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokolde Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanında, şehit ve gazi aileleri yer aldı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Erdoğan, Kahraman ve Yıldırım konuşma yaptı.

Yenikapı Miting Alanı'na "dünyanın en büyük" 3D mapping sahnesi kurulurken, bu sahne için tasarlanan özel gösteride; gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile fetih yeniden canlandırıldı. Gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası, 3D mapping gösteriye entegre olarak, leventler tarafından sahnede çekildi.

Yurtiçinden ve yurtdışından konusunun uzmanı 520 kişinin hazırladığı 3D mapping, lazer, pyroteknik, ışık, ses ve müziğin birlikte kullanıldığı gösteri, ilgiyle izlendi.

Canlı yayının 18 kamera ile yapıldığı program, işaret dilinin yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerine çevrildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki uçak seferleri, geçici olarak durduruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliğinin çeşitli marşlar seslendirdiğini programda, 478 kişilik Osmanlı Birliği de yer aldı.

Türk Yıldızları, etkinlik kapsamında özel bir gösteri yaptı. Erdoğan, gösterinin ardından yanına gelen pilotları tebrik etti.

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Nurettin Sönmez ve Cengiz Coşkun da dönem kıyafetleriyle İstanbul'un 500. fetih yılına özel yazılan şiiri okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, Cumhurbaşkanlığı forsunda yıldızlarla simgelenmiş Türk devletlerinin askerlerinin kıyafetlerini giyen görevliler de yer aldı.

Erdoğan, Kahraman ve Yıldırım, Yenikapı Miting Alanı'ndan ayrılırken, vatandaşları selamladı ve fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, Türk Yıldızları'nın gösterisi sırasında, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak seferleri geçici olarak durduruldu.

Kutlama programı, havai fişek gösterisiyle sona erdi.