FETÖ 17/25 Aralık'tan sonra normal iletişimi bırakmış

Yeni Haber Gazetesi Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan isimlerden FETÖ hakkında çok önemli ifadelere ulaştı.
FETÖ 17/25 Aralık'tan sonra normal iletişimi bırakmış

Gözaltında itirafçı olan isimlerden Y.U. örgütün yapısı hakkında önemli bilgiler verdi. Örgütün 17 Aralık sonrasında tedbiri iyice artırdığına dikkat çeken Y.U. o tarihten sonra iletişim için hepsinin normal yollardan iletişimi bırakıp bylock programını kullandıklarını ve oradan haberleştiklerini itiraf etti.

İşte Y.U’nun ifadelerinden öne çıkan satır başları;

“TOPLANTILARA GİRMEDEN ÖNCE TELEFONLARI KAPIDA BIRAKIYORDUK”   

“ Mütevelli toplantılarında toplantı odasına girilmeden önce herkes telefonunu başka bir odaya bırakarak toplantı odasına girer. Telefonların sohbet odasına alınmamasının sebebinin tedbir amaçlı(ortam dinlemesi-telefon dinlenmesine karşı tedbir amaçlı) olduğu söyleniyordu. Sohbet toplantılarına yeni kişiler çok geldiği için yeni gelenleri tedirgin etmemek maksadıyla telefonlar toplanmaz, herkes sohbet odasına telefonla girebilirdi.”

“CEMAATTEN BİRİYLE EVLENMEM İÇİN BASKI YAPTILAR”

“Her iki imam ile çalıştığım süre içerisinde benim cemaat mensubu bir bayanla evlenmemi istediler. Hem kendim hem de ailem cemaat içerisinden evlenme konusuna sıcak bakmadık. Cemaat içerisindeki evlilik şu şekilde olmaktaydı. Bekar erkek ve bayan cemaat mensupları kendileriyle ilgili CV doldurup bir fotoğraf ekleyerek bağlı olduğu imama veriyordu. İmam da bekar olan arkadaşlara evlenip evlenmeyeceğini soruyor, evlenmek isteyenlere evlenmek istediği şahsın özelliklerini soruyor (memleketi, boyu kilosu, tahsili, güzelliği, yaşı, saç rengi, ten rengi gibi) daha sonra bu özelliklere uyan bayanın fotoğrafını getirip gösteriyorlar, fotoğraftaki bayanı beğenirsen cemaate ait bir evde buluşup görüşülüyor burada anlaşılırsa çok kısa bir sürede evlilik gerçekleşiyordu. Ben cemaat içerisinde evliliği kabul etmeyince bağlı olduğum imam ve diğer kişiler tarafından hoş karşılanmadım ve kendi isteğimle köyümden cemaatle alakası olmayan bir bayanla evlendim.”

“KENDİ ARAMIZDA HABERLEŞMEK İÇİN BYLOCK PROGRAMINI KULLANIYORDUK”

“2013 yılı 17-25 Aralık olaylarından sonra S. B. bana devlet ile cemaat arasında sıkıntı var, takip edilebiliriz dinlenilebiliriz diyerek telefonuma Bylock programını kurdu. Bu işleri takip ederken kendi aramızdaki bütün görüşmelerimizi bu program üzerinden yapıyorduk. Bylock yazışma programı 17-25 Aralık olaylarından sonra Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde yaygınlaşan bir programdır. 17-25 Aralık olaylarından önce bu programın adını hiç duymamıştım. Ayrıca böyle bir programın kullanıldığını ne cemaat içerisinde nede dışarıda duymamıştım. 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce cemaatin devletle olan kavgasının gerçek yüzünün bize cemaatin anlattığı gibi kendilerinin haklı olmadığını, cemaatin gerçek niyetinin devleti ele geçirmek olduğunu, cemaatin gerçek amacının İsrail ve ABD’ye hizmet etmek olduğunu anlayınca cemaatle olan bütün bağlarımı kopardım ve o tarihten sonra cemaatle hiçbir bağlantım kalmadı.”

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEKİ SİGORTAM STAJ DÖNEMİNDEN KALMIŞ OLABİLİR”

Bir ara sigortasının Selçuk Üniversitesinden gösterilmiş olduğu konusunda sorulan soruya Y.U. “Bu soruyla ilgili yukarıda ayrıntılı olarak bilgi verdim. Selçuk Üniversitesindeki sigortam staj yapmış olduğum dönem içerisinde yapılmış olabilir.” Diye yanıt verdi.

“BENİM DÖNEMİMDE ÖRGÜT ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYORDU”

Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde İl İmamı ve Eyalet imamı olan şahıslar; Rıdvan KIZILTEPE ve Durmuş Erdal ATAK isimli şahısların daha önceki dönemlerde Konya da il imamlığı yaptıklarını biliyorum. Ahmet hoca olarak ta bilinen Feyzi ŞİRİN benim cemaat içerisinde muhasebeci olarak çalıştığım dönemde Konya il imamıydı.  Mehmet MERD Selçuklu eyalet imamı, Adem AKBABA Karatay eyalet imamı, Özgür ÖZEY Karatay eyalet imamı, Ali PÜRBUDAK’ın Meram eyalet imamlığı yaptıklarını biliyorum.  Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde mütevelli grupları ile sohbet gruplarına gelen şahıslardan himmet, burs, kurban gibi isimler altında toplanacak paraları toplayan cemaat içerisinde muhasebeci olarak adlandırılan şahıslar; Sinan TASLAK cemaat içerisinde muhasebeciydi ayrıca Bylock programıyla görüştüğüm kişilerdendir. Ali ÇEVİKLER Meram eyalet muhasebecisiydi. Ahmet DAĞCI Selçuklu eyaletinde muhasebeciydi. Lokman KARAMAN Meramda bulunan Fetullah GÜLEN cemaatine ait Ali ŞEKER yurdunda muhasebeciydi. Fatih TAŞTAN Fetullah GÜLEN cemaatine ait Sait Kaymak yurdunda muhasebeciydi. Zeki Osman ALTUNDAL Karatay eyaletinde büyük bölge muhasebecisiydi. Ali EKER Fetullah GÜLEN cemaatine ait Niyazi Bey yurdunda muhasebeciydi. Beytullah BİRGİN Fetullah GÜLEN cemaatine ait ismini hatırlayamadığım bir derneğin muhasebecisiydi. Gökhan AYTEĞİN Meram eyaleti büyük bölge muhasebecisiydi ayrıca kendisi Bylock programıyla görüştüğüm kişilerdendir. Mehmet ÖZSOY Fetullah GÜLEN cemaatine ait Akören ilçesinde bulunan Lütfi DAŞ isimli yurdun muhasebecisiydi. Şemsettin ÖZ Meram eyaleti muhasebecisiydi. Ramazan UYAN Fetullah GÜLEN cemaatine ait Biryan Hazır Yemek isimli işyerinin muhasebecisiydi. Yenal SÖNMEZ Fetullah GÜLEN cemaatine ait Zuhal Mali Müşavirlik isimli işyerinin muhasebecisiydi. Mustafa SAĞLAM Fetullah GÜLEN cemaatine ait M. Ali Şengül yurdunun muhasebecisiydi. İsmail KARAASLAN eyaletlerin üstünde yer alan ana muhasebeciydi. Sinan GÜMÜŞ Fetullah GÜLEN cemaatine ait Biryan Hazır Yemek isimli işyerinin muhasebecilerindendi. Muhammet Enes MERTCAN cemaat içerisinde muhasebeciydi fakat hangi bölgede olduğunu hatırlayamıyorum. İsmail KARAEL Meram eyaletinde büyük bölge muhasebecisiydi. İlyas ŞAHİN ve Murat YILDIZ isimli şahıslar cemaatin muhasebecisiydi fakat hangi bölgede olduklarını hatırlayamıyorum.

Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde büyük bölge imamı olan şahıslar; Suat GENÇ Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Hamdi YİĞİT Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Hasan ALKUŞ Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Mehmet TAŞ Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Rami Vefa COŞKUN büyük bölge imamı, Adnan YILDIRIM Selçuklu eyaletinde büyük bölge imamıydı daha sonra Meram eyalet imamı oldu, Derviş ERTEN Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Abdülkadir POLAT Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Ümran ÇELİK Meram eyaletinde büyük bölge imamı, İsa TOMAKİN Meram eyaletinde büyük bölge imamı, Metin DOKUZ benden önce Meram eyaletinde büyük bölge imamlığı yaptığını bildiğim kişilerdir.

Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde küçük bölge imamı olan ve mütevelli grupları ile sohbet gruplarına imamlık yapan şahıslar; Mustafa AKINCI Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Kazım BOZTAŞ Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Nuh ÖZKAN Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Mustafa AKTAŞ küçük bölge imamı, Ramazan GÜN Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Melih KAYA Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Yasin DERE Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Mehmet TUNÇ Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Bekir ÖZCAN Meram eyaletinde küçük bölge imamı, İsa DEMİR Meram eyaletinde küçük bölge imamı, Murat ÖĞÜT hatırlamadığım bir bölgede küçük bölge imamlığı yapıyordu.  Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde Bölge Talebe Mesulü (BTM) olan şahıslar; Hasan Serdar HELVACILAR ve Üseyd ÇAKMAKLI Bölge Talebe Mesulü (BTM) olarak bildiğim şahıslardır.  Fetullah GÜLEN cemaatine ait kurum ve işyerlerinde çalışan cemaat mensubu şahıslar; Serkan BALCI Obruk Eğitim A. Şirketinin müdürü ayrıca Özge Eğitim Tesisleri A. Şirketinin gayri resmi müdürlüğünü yapardı, Serkan BALCI ile Bylock programıyla görüşürdüm. Ümit KILIÇ Fetullah GÜLEN cemaatine ait Niyazi Bey yurdunda yurt müdürü, İbrahim BALCI Fetullah GÜLEN cemaatine ait Obruk Eğitim A.Ş de çalışan, Mustafa TAŞÇI Fetullah GÜLEN cemaatine ait NT mağazalarını müdürü, Ayhan TAYAN Fetullah GÜLEN cemaatine ait Akören ilçesinde bulunan Lütfi Daş isimli yurdun müdürü, Gıyasettin BİNGÖL Fetullah GÜLEN cemaatine ait ismini hatırlayamadığım bir yurdun müdürü, Bilgin AKMAN Fetullah GÜLEN cemaatine ait Aktisad derneğinin sekreteri, İsmet TİTİZCE Fetullah GÜLEN cemaatine ait Obruk Eğitim A.Ş de yönetim kurulu üyesi,   Fetullah GÜLEN cemaatine ait Obruk Eğitim A.Ş’nin avukatı, Erol BOZ Fetullah GÜLEN cemaatine ait Ali Şeker yurdunun müdürü, Celal UYAR Fetullah GÜLEN cemaatine ait Zuhal Mali Müşavirlik isimli işyerinde Mali Müşavir, Semih SAVURAN Fetullah GÜLEN cemaatine ait Akören ilçesinde bulunan Lütfi DAŞ isimli yurdun müdür yardımcısı, Serkan TÜRE Fetullah GÜLEN cemaatine ait Zuhal Sigorta isimli işyerinde sigortacı, Celalettin BOZKURT Fetullah GÜLEN cemaatine ait Merve Eğitim Kurumlarının müdürü, Onur UZUN Zaman gazetesinde memur olarak çalışan, Resul ÖGE Fetullah GÜLEN cemaatine ait Sait Kaymak yurdunun müdürü, İlyas KAYA Fetullah GÜLEN cemaatine ait Tahir Büyükkörükçü isimli yurdunun müdürü, Murat POLAT Fetullah GÜLEN cemaatine ait Cihan isimli yurdun müdürü, Doğan SOYERTAŞ B. Hazır Yemek isimli Fetullah GÜLEN cemaatine ait işyerinin sorumlusu, Ahmet Said TUNÇPİNAR Fetullah GÜLEN cemaatinin büyük ve önemli toplantılarında gördüğüm cemaat içerisinde saygın bir yeri olan kişi, Cemil KOCA Fetullah GÜLEN cemaatinin İç Anadolu Bölge sorumlusu, Abdullah AYMAZ Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde büyük abi denilen cemaat içerisinde üst düzey olarak bildiğim kişilerdir.

“ÇOK SORU SORANLAR CEMAAT İÇİNDE SEVİLMEZ, GÖREV VERİLMEZ”

“FETÖ/PDY örgütlenmesinde “itaat” konusu cemaat mensuplarına ortaokuldan itibaren benliklerine yerleştirilerek cemaatin uygulamalarının doğru olduğu ve sorgulanmayacağı, imamların veya abilerin bir bildiği vardır şeklinde bir anlayış oluşturulduğu için kimse sorgulama yapmaz itaat eder. Çok fazla sorgulama yapanlar cemaat içerisinde barındırılmaz ve herhangi bir görev verilmez. Sosyal ve ekonomik çevrenin kaybedilmesi ve mobbing ile ilgili bir bilgim yoktur. Fakat cemaatten ayrılmak isteyenlere manevi olarak ıstırap çekilmesi ve şefkat tokadı yersin şeklinde söylemlerde bulunurlardı. İtaatkâr olması öncelikli olarak aranan kriter idi. Ayrıca cemaatin kazanmayı hedeflediği elemanın zengin olması önemli bir kriter idi.FETÖ/PDY Örgütü bu kavramları gerçek amacına ulaşıncaya kadar maske olarak kullanmıştır. FETÖ/PDY yapılanmasında yer alan kişilerin büyük bir bölümünün örgütün gerçek amacından haberi yoktur. Bu yapıya önceden bağlı ve gönül veren kişilerin büyük bölümünde kırılma mutlaka oluşmuştur. FETÖ/PDY yapılanmasının talimatlarına hala biat eden ve yönlendirilmelerine inanan suça karışmış azda olsa bir kesim vardır.”

KAYNAK: YENİ HABER