FETÖ askeri okul sınavlarını ülke isimleriyle kodlamış

Bursa'daki FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt yöneticilerinin öğrencileri yerleştirmeyi düşündükleri askeri okulların isimlerini deşifre olmamak için ülke isimleriyle kodladıkları belirlendi.
FETÖ askeri okul sınavlarını ülke isimleriyle kodlamış

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği'nde, örgüt yöneticilerinin öğrencileri yerleştirmeyi düşündükleri askeri okulların isimlerini deşifre olmamak için ülke isimleriyle kodladıkları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonun ardından, yaklaşık 10 bin kişilik öz geçmiş havuzunun ele geçirildiği Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında, örgüt yöneticilerinin, kendi aralarındaki konuşmalarında öğrencileri sokmaya çalıştıkları askeri okulların sınavların isimlerini ülke isimleriyle kodladıkları saptandı.

Gözaltına alınanların ifadeleri ve elde edilen belgelere göre, örgüt yöneticilerinin kendilerine sadık, fiziksel ve kişisel özelliklerini uygun buldukları öğrencileri, askeriyedeki yapılanmalarında kullanmak amacıyla kara, hava, deniz, jandarma okullarının sınavlarına sokarak, bu kurumlara yerleştirmeye çalıştıkları tespit edildi.

Yöneticilerin, kendi aralarındaki görüşmelerin deşifre olmaması için subaylık sınavlarını "su", Hava Kuvvetleri sınavlarını "Hollanda", Kara Kuvvetleri sınavlarını "Kanada", Deniz Kuvvetleri sınavlarını "Danimarka", Jandarma sınavlarını ise "Japonya" gibi isimlerle kodladıkları anlaşıldı. Yöneticilerin, örneğin temmuz ayında jandarma okullarındaki sınava girecek öğrencilerle "Temmuz ayında Japonya'ya gideceksin" gibi ifadelerle şifreli olarak görüştükleri ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da görevli hava kuvvetleri mensubu teğmen M.Ç, zabıt katibi V.İ. ile askeri okullara yerleştirilmeye çalışıldığı öğrenilen D.A, D.K, A.G. ve H.A. gözaltına alındı.

Söz konusu 4 öğrencinin dernek yöneticileri tarafından askeri okullara yerleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Dernek yöneticileriyle irtibatı bulunan ve kod ismi kullanan bu 4 kişinin örgüt talimatıyla çeşitli astsubay meslek yüksekokulu sınavlarına sokulduğu, bu kişilerin birden fazla okuldaki yazılı ve sözlü sınavları geçtikleri, sağlık muayenesinde elendikleri öğrenildi. Zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.