FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.
FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

İslam Birliğinden yapılan açıklamada, ağustos ayının ortalarında Bosna Sema Eğitim Kurumlarından , bünyesindeki tüm okulların mülkiyetini ve idaresini İslam Birliğine devretmek isteğini beyan eden bir niyet mektubu aldıkları aktarıldı.

İslam Birliği, eylül başında Bosna Sema Eğitim Kurumlarına gönderilen cevapta, öğrencilerin, velilerin ve toplumun memnuniyeti için okulları devralmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bosna Sema yönetimi ile yapılan görüşmelerde, söz konusu okulların maddi değerinin büyük ve buradaki mali trafiğin yoğun olduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, bu nedenle İslam Birliğinin devir öncesinde yetkili bir mali denetim firmasından rapor hazırlamasını istediği ve bu rapora göre görüşmelerin sürmesine karar verdiği ifade edildi.

Bosna Sema Eğitim Kurumlarının da mali denetim firmasının 30 gün içerisinde bir rapor hazırlamasına olumlu yanıt verdiği belirtilen açıklamada, "Mali denetim firması iki tarafın da onayını alıp işlemlere başladıktan 10 gün sonra, tam olarak 3 Ekim 2016'da Bosna Sema yönetiminden İslam Birliğine gönderilen mektupta, devir görüşmelerinden çekildikleri ve sürecin kesildiği bildirildi." ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler ayrılıyor

Bosna Sema Eğitim Kurumlarının, uzun zamandır devam eden öğrenci kayıpları nedeniyle devretme yoluna gittiği öne sürülmüştü. Söz konusu okullarda öğrenim gören çok sayıda öğrencinin ülkedeki diğer eğitim kurumlarına geçiş başvurusunda bulunduğu biliniyor.

Başkent Saraybosna'nın yanı sıra Zenica, Mostar, Tuzla ve Bihaç şehirlerinde de okulları bulunan Bosna Sema, ülke genelinde 4 anaokulu, 5 ilköğretim okulu, 5 lise ve 1 üniversite (Uluslararası Burch Üniversitesi) işletiyor.