FETÖ dev holdingi böyle batırmış!

1990’lı yılların önde gelen holdinglerinden Endüstri Holding’in o dönemki Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin: Gülen’e biat etmemi istediler. Kabul etmeyince beni yönetim kurulundan atıp milyarca dolarlık holdingin de içini boşalttılar.
FETÖ dev holdingi böyle batırmış!

Türkiye'nin ve Konya'nın en büyük holdinglerinden birinin FETÖ'nün eliyle nasıl batırıldığı, belgeleriyle ortaya çıktı. 1990'lı yıllarda oluşturduğu istihdam ve katma değer ile adından söz ettiren Konya merkezli Endüstri Holding'in o dönemki yönetim kurulu başkanı Mustafa Ertekin, Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak maruz kaldığı kumpası anlattı. 4 Temmuz 2016'da mahkemeye başvurduğunu anlatan Ertekin, "1997'de holding temsilcisi olarak işe aldığımız Ahmet Tekin, bir süre sonra Fetullah Gülen'e biat etmemi istedi. Ben kabul etmedim. Reddettikten sonra üst üste sorunlar yaşamaya başladık. Holdingin yüzde 80 sermayesi bana ait olmasına rağmen yönetim kurulundan atıldım" diye konuştu.

YARGIDA KAPILAR YÜZÜNE KAPANDI
2002'de yapılan Endüstri Holding Olağanüstü Genel Kurulu'nda yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliğinden atılınca hakkında çok sayıda dava açıldığını anlatan Ertekin, "Hem kendi paramla kurduğum holdingimden atıldım hem de mahkemelik oldum. Sürekli tehditler alıyordum. Aynı süre zarfında defalarca hem savcılığa hem de mahkemelere başvuru yaptım. Ancak tüm kapılar yüzüme kapandı. Bana kendilerinin yalnızca cemaat değil devlet olduklarını söylemişlerdi. Bugün gelinen noktada ne demek istediklerini daha iyi anlıyorum" diye konuştu.

holding.jpg

SUDAN'DA ALTIN MADENİ
Endüstri Holding'in halka arzı ile birlikte 9 bin ortaklı bir şirket haline geldiğini anlatan Ertekin şöyle devam etti: "Şirket 2002'de FETÖ'nün kontrolüne geçti. Kısa sürede de içini boşalttılar. Holdingin paraları ile Sudan'da altın madeni aldılar. Yine holdinge bağlı çok sayıda şirketin malvarlıklarını ve fabrikalarını FETÖ'cü şirketlere peşkeş çektiler. Milyarlarca dolarlık holding kısa sürede battı. Zaten kamuda arkalarını sağlama almışlardı. Devlet kademesindeki çok sayıda bürokrat FETÖ'cü olduğu için hiçbir engel ile karşılaşmadılar."

YİNE ANADOLU ATAYÜN...
Hakında çok sayıda usulsüz soruşturma açıldığını söyleyen Mustafa Ertekin, "Bu soruşturmaları açan ekibin başında bugün FETÖ tutuklusu olan Anadolu Atayün vardı. Anadolu Atayün bilindiği gibi yine Konya'daki Okyanus Holding kumpasının da baş zanlısı. Yani sadece bana ve benim holdingime değil başka işadamlarına da benzer kumpaslar kurduğu bugün ortaya çıktı" diye konuştu.

'YEĞENİMİ KATLETTİLER'
Mustafa Ertekin: "Ben o süreçte ısrarla hakkımı savunmaya çalışırken, davalarımdan vazgeçmem için üzerime geldiler. 2 kez suikast girişimine uğradım. Bunu başaramayınca daha 11 yaşında olan yeğenim kaçırıldı. Yeğenimi yakarak katlettiler."

SABAH

Kaynak: