FETÖ firarisi 17 Aralık belgelerini nasıl kaçırdığını anlattı

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye'den nasıl kaçtığını anlattı.
FETÖ firarisi 17 Aralık belgelerini nasıl kaçırdığını anlattı

ABD'de Hakan Atilla davasında tanık olarak dinlenen FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye'den nasıl kaçtığını ve kaçarken 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlattı.

Korkmaz, Atilla'nın yargılandığı davanın 10. gününde tanık olarak dinlenmeye başladı.

İstanbul’da 2010-2014 yılları arasında emniyet teşkilatında komiser yardımcısı olan Hüseyin Korkmaz (30), Türkiye’de Rıza Sarraf soruşturmasını yürüten ekibin amiri olduğunu söyledi.

Korkmaz, 2012 başında proje yolsuzluk ekibi amiri olduğunu ifade ederken, iş adamı Rıza Sarraf’a karşı açılan soruşturmanın Eylül 2012’de Adliye nezdinde başladığı bilgisine yer verdi.

Soruşturma başladığında ana şüphelilerin “Sarraf ve çekirdek örgütünün” olduğunu belirten Korkmaz, kaçakçılık, kara para aklama ve bu suçların örgütlü olarak işlenmesinin soruşturma kapsamında olduğunu ileri sürdü.

Sarraf liderliğinde 'kartel'

Korkmaz, soruşturmanın hedefinin Sarraf liderliğindeki "kartel" olduğunu savunarak, bu örgütün çatısı olan 3 farklı grup daha keşfettiklerini ifade etti.

Firari Korkmaz'dan Türkiye'de başka ABD'de başka ifade

Soruşturma kapsamında 50 ila 100 arası şüpheli olduğunu belirten Korkmaz, 17 Aralık operasyonundaki şüpheli sayısının 32 olduğunu kaydetti.