FETÖ firmaları devlet eliyle soymuş!

FETÖ/PYD yapılanmasıyla ilgili bilgi veren A.İ tutuklanan Yeminli Mali Müşavir A.E. ve M.Y. ile ilgili kullandığı ifadeler FETÖ’nün Konya’yı parasal anlamda nasıl kullandıklarını ortaya koydu.
FETÖ firmaları devlet eliyle soymuş!

Konya’nın tanınmış firmalarının paralel müşavirler tarafından nasıl kıskaç altına alındığını A.İ. anlattı.

Yeni Haber Aİ’nin emniyet ifadelerine ulaştı. Emniyete bilgi veren A.İ. ifadesinde  “Referans Yeminli Mali Müşavir A.E. Konya’da kurulduğu günden bu yana bakanlıktaki inceleme elemanları korumasında büyük portföy oluşturmuşlardır. Bizim firmamızla sözleşme yapanlar Vergi Dairesi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı kurumları tarafından incelenmez.

 Referans YMM A.Ş. yetkilileri “Biz gerekirse tebliğ çıkarttırırız gerekirse kanun değiştiririz” sloganı ile her dönem Vergi Dairesi Başkanları ile iş dünyasını tehdit ettiler. 2005-2016 yılların arasında merkezi denetim elemanlarınca incelemeye alınan firma yetkilileri daha maliye görevlileri çalıştıkları kurumdan çıkarken cep telefonundan aranırlar ve “sizin işiniz Meram Yeni Yol’da Referans YMM A.Ş.’de çözülür” derlerdi. O dönem yeni bir sektör daha doğdu bunun adı inceleme müşavirliği oldu. Kayıt dışı alınan yüklü paralar ve vergi daireleri görevlilerince yapılan denetimler sunucu tespit edilen usulsüzlükler bakanlıktan gelen ekiplerce uzlaşmaya gidilirdi. Normalde mevzuata göre yapılması gereken ceza miktarları düşürülerek arada oluşan bir miktar farkın ceza işlemi uygulanan paraları kayıt dışı olarak farklı hesaplara aktarılıyordu” dedi.

Konya’nın ilk tenis kortlu plazasını kara parayla yapmışlar

A.İ. yine ifadesinde Referans YMM ile ilgili usulsüzlükleri iki madde ile özetledi:

1. Konya’da faaliyette bulunan bir firma daha önce polis ve maliye görevlileri tarafından 213 V.U.K’na Muhalefet suçu ile alakalı ihbar üzerine tarihini hatırlayamadığım bir günde sabaha karşı basıldı. Bu ihbar üzerine yapılan inceleme sonunda firmaya yüksek miktarda vergi ve vergi cezası yazıldı. A.E ve M.Y.’nin sahibi olduğu Referans YMM A.Ş. uzlaşma müşavirliği görevini üstlendi. Firmadan yüksek miktarda ücret talep edildi.Verilen vergi ve vergi ceza miktarlarında indirim yaptırarak yüksek ücret aldılar.. Alınan bu kayıt dışı parayla Meram Yeni Yol’da bulunan ve Konya’da ilk tenis kortlu, dinlenme odalı ve o dönemin Emniyet Müdürü olan Salih Tuzcu ve diğer bütün bürokratların sürekli gelerek toplandığı Mini Plaza’yı yaptırdılar.

2. Türkiye’nin yazılı sınav sonucuyla kazanıp ilk YMM olan M.S tarafından yaklaşık 30 yıldır işleri takip edilen H. A.Ş. ve K. A.Ş. ve H. A.Ş. isimli firmalar da daha sonradan Referans A.Ş. mali müşavirlik firmasına geçiş yaptılar. İsmini belirttiğim firmaların işlerini takip eden mali müşavirlik firmalarının değiştiriliş sebebi “A.E ve M.Y’nin “Vergi Dairesi Başkanlığına kendi adamımızı getirdik, bizimle çalışırsanız vergi ve vergi cezasına muhatap olmazsınız şeklinde vaatte” bulunmasıdır. Aynı şekilde H.. Firmasına da YMM M.S.’den alarak kendi firmaları olan Referans A.Ş’ye transfer ettiler.

Muhasebeciler KOMFED’de toplanmış

A.İ ifadesinin bir kısmında ise şu ifadeleri kullandığı ortaya çıktı:

“A.E ve M.Y. Konya Muhasebe ve Finans Elemanları Derneği ile muhasebeciler odasına alternatif müşabirlerin hamisi olarak seminerler ve toplantılar organize ediyorlardı. Bunun nedeni cemaatin her meslek dalında bir dernek kurulacak talimatıyla Muhasebeciler ve Bankacılar Finans elemanlarını KOMFED isimli bir dernekte toplamalarıdır.
Cemaatin kurmuş olduğu Zuhal Mali Müşavirlik A.Ş. ve KOMFED’e kayıtlı muhasebeciler de Konya’da A.E ve M.Y.’nin kontrolünde faaliyet gösterdiler. Zuhal A.Ş.’deki muhasebeciler her 2-4 yılda bir diğer illere tayin olarak faaliyet gösterdiler. YMM’deki müşteriler de bu muhasebecilerden hizmet aldılar.

Bu kişilerin firmalarını inceleyen Vergi Müfettişleri Vergi Denetim Kurulunda herkesin içinde yükselen sesle azarlanarak taciz edildiler. ‘Bizim firmamızı hangi cüretle inceleme yaparak ceza yazarsınız, sorumluluk yazarsınız’ diye inceleme yapan müfettişler hakkında Maliye Bakanlığında soruşturma açtırdılar.”

A.İ. ifadesini şu sözlerle noktaladı: “YMM A.E.’nin müşterisi olduğun firmalar tespit edildiğinde idare denetim ve sonuçları, girdikleri uzlaşmalar ve aracılık yaptıkları denetimler Vergi Dairesi Başkanlığından araştırıldığında bahsettiğim iddialar kolaylıkla tespit edilecektir. Ben yukarıdaki anlattığım bir çok olayın bir kısmına şahit oldum, bir kısmını da cemaate himmet veren iş adamlarından ve işini kaybeden mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerden duydum. A.E. ve M.Y. isimli şahıslar FETÖ/PDY’nin Konya yapılanması içerisinde yönetici konumunda olan şahıslardır.”

KAYNAK: YENİ HABER