'FETÖ, Gaziantepspor'u 2 kez ele geçirmeye çalıştı'

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Kızıl, Fetullahçı Terör Örgütü'nün, 15 Temmuz darbe girişiminin çok öncesinde iki kez kulübü ele geçirmeye çalıştığını bildirdi.
'FETÖ, Gaziantepspor'u 2 kez ele geçirmeye çalıştı'

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin çok öncesinde iki kez kulübü ele geçirmeye çalıştığını bildirdi.

Kızıl, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminin çok öncesi bu hain ve kahpe FETÖ/PYD yapılanmasının, Gaziantepspor Kulübünü ele geçirmeye 2 kez teşebbüs ettiği, kamuoyunun bilgisi dahilindedir." ifadelerini kullandı.

Kulüp yöneticileriyle beraber, 2 Nisan 2012 tarihinde bir operasyonla gözaltına alındıklarını, tutuklandıklarını anımsatan Kızıl, şunları kaydetti:

"Bu derin ve düşman yapı, yıllarca bizleri ağır ceza mahkemelerinde yargılayarak hukuk ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırarak Gaziantepspor'u ele geçirmeye çalışmıştır. Bunda başarılı olamayınca bu kez 17-25 Aralık 2013 darbe girişimi öncesi harekete geçerek 12 Ocak 2014 tarihli kongremizde, paralel yapının destekçisi ve üyesi olduğu konusunda güçlü emareler bulunan ve halihazırda gözaltında veya tutuklu olan şahısların başkan ve yönetici olduğu bir yönetim oluşturarak Gaziantepspor Kulübünü bir kez daha ele geçirmeye çalışmışlardır. Her iki girişimin faillerinin tespiti ve cezalandırılması için gerekli başvuruların yapılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."