FETÖ ifadeleri! “Cep telefonlarını sürekli değiştiriyorduk çünkü...”

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan İ.K'nın ifadeleri örgütün yapısını iyiden iyiye deşifre ediyor.
FETÖ ifadeleri! “Cep telefonlarını sürekli değiştiriyorduk çünkü...”

Örgütün içinde bulunmuş isimlerden biri olan İ.K. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınmıştı. İ.K verdiği ifadelerle örgüt yapısını iyiden iyiye deşifre etti.  Aramızdan ayrılanları hain ilan ediyorduk diyen İ.K., “tedbir amaçlı olarak telefon numaralarımızı sürekli değiştirmemiz isteniyordu” diye konuştu.

 “AĞZI İYİ LAF YAPANLAR ÖNEMLİ KONUMLARA GETİRİLİYORDU”

Örgütün içinde uzun süre durmuş olan ve yapısı hakkında önemli açıklamalarda bulunan İ.K. örgüt içinde yaşananları da şu şekilde anlattı;  “Işık evlerinde bulunan öğrencilere şakirt denir daha sonra kalan öğrenciler arasından iyi kuran okumayı bilen ve namaz kılan kişiler ev abisi olur, ev abisi olanlar arasından kendilerince kılınan namaz ve okunan Kuran sayfası sayısı kadar bir puan cetveli yapılır ve bunları en çok yapanlar arasından ev imamı seçilir, daha sonra iyi olan ev imamlarının arasından bir üst bölge talebe mesulü seçilirdi, bölge talebe mesulünden sonra Küçük bölge imamı seçilirdi. Daha sonra örgütün hiyerarşi içindeki yükselmeler şu şekilde oluyordu iyi para toplayan, iyi burs bulan, daha çok esnaf gezip ağzı laf yapan kişiler önemli konumlara getiriliyordu.”

“HABERLEŞMEK İÇİN FARKLI FARKLI PROGRAMLAR KULLANIYORDUK”

“Biz 17-25 Aralık olayından önce telefon ile haberleşiyorduk, daha sonra bu haberleşmenin gizlilik içerisinde yapılması için tedbirler uygulamaya başlamışlardı, bu tedbirlerin en başında da ismini bilmediğim sadece cemaat içerisinde sadece cemaat mensuplarının kullandığı ismini şu anda hatırlamadığım bir program vardı. Bu program herhangi bir internet üzerinden yüklenemiyordu, sadece programın linki telefona bluetooth veya herhangi bir yolla cemaat mensupları tarafından telefonlara atılıyordu. Ben 2016 yılının 4-5 ayında tabletime bluetooth üzerinden link olarak yolladılar ve  şu anda ismini hatırlayamadığım ancak görsem tanıyabileceğim bir şahıs tarafından bu  cemaat arasındaki şahısların haberleşmeleri için kullanılan bu link tabletime yüklendi, bu program yüklendikten sonra ilk görünüşte programın ara yüzü Asphalt 8  oyunun görseline benziyordu, ancak programa girildiğinde oyun yerine haberleşme programı açılıyordu.Etrafımdaki örgüt mensuplarının bir kısmı da CACAU isimli haberleşme programını kullanıyorlardı, ancak ben bu proğramı hiç görmedim ve kullanmadım. Benim tabletime yüklenen Asphalt 8 isimli haberleşme programı belki CACAU isimli program olabilir, bu program tahmin ettiğimce dışardan müdahale edilerek silinebilir, yani pasif hale getirilebilir bir programdı.”

“CEP TELEFONLARIMIZI SÜREKLİ DEĞİŞTİRMEMİZ İSTENİYORDU”

Ben kendim her zaman kendi adıma cep telefonları kullandım, ancak diğer örgüt elemanlarından kod adı kullananlar veya başkaları adına hatlar kullananlar oluyordu, bunun sebebi üst makamdaki örgüt mensupları sürekli alt basamaktaki bizleri gizliliğe karşı uyarmalarıdır. Ben kamu görevlisi olmadığım için bana namaz kılma konusuna herhangi bir uyarıda bulunulmadı. Sadece cep telefonlarımızın dinlenebileceği söylenerek telefonlarımızın arada bir değiştirilmesi isteniyordu.”

“AYRILANLAR HAİN OLARAK İLAN EDİLİYORDU”

“Örgütten ayrılanlar hain olarak ilan ediliyordu. Örgüt içinde para toplayanlar daha az para topladıklarında maaşlarından kısmi olarak ceza amaçlı kesinti yapılıyordu, tam tersi daha çok himmet veya burs toplandığında ödüllendirme yapılıyordu”
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ