FETÖ ihanette sınır tanımıyor

FETÖ ihanette sınır tanımıyor

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ’ye yönelik operasyonlar derinleştikçe vatana ihanetin başka boyutları da ortaya çıkmaya başladı. FETÖ tarafından büyükşehirlerden ihtiyaç sahibi aileler için toplanan yardım malzemelerinin bir başka terör örgütü PKK’ya gönderildiği öğrenildi.

Darbe girişimin ardından FETÖ’ye yönelik operasyonlar derinleştikçe ihanetin başka boyutları da ortaya çıkıyor. FETÖ’nün tarafından Konya gibi Büyükşehirlerden topladığı yardım malzemelerini PKK kamplarına gönderdiğini söyleyen Teyan Kerevan Aşireti lideri Kamil Atak'ın yeğeni Hasret Binzet,  “Büyükşehirlerden gönderilen yardım kolileri gerçekten muhtaç insanlar yerine terör örgütü yandaşlarına gönderildiğini öğrendik. Bu yardım malzemelerinin PKK’nın eline geçmesini sağlayanlar da FETÖ’cülerin kendileridir. Bu yardımların PKK kamplarından çıktığı bu bölgede herkesçe bilinen bir gerçektir. Yıllardır bu bölgede görev yapan kurum amirler buraya FETÖ tarafından bilinçli olarak gönderilmektedir. Bu insanlar bölge halkının değil, bazı kişilerin amirleri konumundalar. Bir şebeke, menfaat için bazı köşe başlarını tutmuş, kendi adamlarını yerleştirmiş ve bu kişiler de üstlerinden gelen talimatlar doğrultusunda hareket etmişlerdir. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili iyi şeyler duymuyoruz. Silopi de şu anda bile ihanet hazırlıklarının yapıldığını duyuyoruz. Silopi’de hükümete yakın olduğu bilinen bir sendikada görevlendirdiği bir personel devletin ihaleleri üzerinden pazarlık yapıyor. Bu süreçle birileri halen başka şeylerin peşindeler. Paralel yapıdan kaçanların hepsi hükümete yakınlığı ile bilinen sendikaya sığındı. Fethullah Gülen’in emrindeki kurum amirleri şunu şuraya ver bunu buraya ver diyorlar. Eğer bunun önü şimdiden kesilmezse yarın ikinci bir Fethullah Gülen olayı ile karşı karşıya kalabiliriz. Güneydoğu’da bunun sinyallerini alabiliyoruz. Şırnak valimiz ve Cizre Emniyet Müdürümüz 15 Temmuz gecesindeki dik duruş sergilemişlerdir. Özellikle de Cizre Emniyet Müdürümüz 15 Temmuz gecesi son derece önemli bir duruş dergiledi. Ayrıca HÜDA-PAR’lı kardeşlerimizin desteklerini de es geçmememiz gerekir. HÜDA-PAR her zaman devletin yanında yer almıştır. 15 Temmuz gecesi de HÜDA-PAR’lı kardeşlerimiz bizimle birlikte sokaklara inerek, zor zamanda devletin yanında olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. HÜDA-PAR’lı kardeşlerimize de bu duruşları sebebiyle çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ihanette-sinir-yok--(3).jpg

AĞRALI BÖLGE HALKININ SESİ OLDU

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın aynı zamanda Şırnak milletvekili olarak görevlendirilmesiyle bölge halkının sesini yeni yeni duyurmaya başladığını söyleyen Hasret Binzet, “Son 12 yıldır bölgede hakkında gönderilen raporların hepsi yalan ve yanlış bilgiler içeriyor. Eğer o raporlar doğru yazılmış olsaydı Güneydoğu’da yaşanan hendek olayı gerçekleşemeyebilirdi. Gönderilen bu raporlar FETÖ tarafından hazırlanıyordu. Güneydoğu’da vatanına, bayrağına bağlı olan aşiretler FETÖ’cüler tarafından hep devlete karşı kışkırtılmaya çalışılmıştır. Kürt halkı her zaman kandırılmaya çalışılmıştır. FETÖ’cüler 12 yıldır Güneydoğu’da vatansever aşiretleri devletten soğutmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Bunun en yerinde örneği Kamil Atak gibi bir insanın içeriye atılmasıdır. Bu da FETÖ’cülerin hakim ve savcıları tarafından gerçekleştirildi.  Eğer bu insanlar devletin gerçek hakim ve savcıları olsalardı Kamil Atak gibi bir insanı içeri atmazlardı. Yaşanan hendek olaylarına da FETÖ’cüler sebep olmuştur. Bölgedeki sorunlar iktidar partisinin milletvekilleri ve yetkililerine hiçbir zaman doğru bir şekilde aktarılmadığı gibi merkezden verilen de birçok talimatında yerine getirilmesi engellenmiştir. Şırnak’ta iktidar partisinin bir milletvekili olmadığı için AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı’nın aynı zamanda Şırnak milletvekili olarak görevlendirilmiş, bu sayede bölge insanı yeni yeni sesini duyurmaya başlamıştır. Bölge halkı da ayrıca kendilerini anlayan bir Kürt milletvekilinin olmasından son derece memnunlar. Sorunlarını artık daha rahat ve doğru bir şekilde aktarabiliyorlar. Şimdiden bir rapor oluşturulmaya başlandı. Abdullah Ağralı sayesinde sorunlarınızı sonunda Ankara’ya duyurma şansı yakaladık.” şeklinde konuştu. 

ihanette-sinir-yok--(5).jpg

KÖY KORUCULARI ÇOK ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYOR

ihanette-sinir-yok--(2).jpgKöy korucuların çok zor şartlar altında görev yaptığını, bu mücadeleyi engellemek amacıyla FETÖ tarafından köy korucularının özlük haklarının verilmesinin engellendiğini de sözlerine ekleyen Hasret Binzet, “Son 30 yıldır yılmadan bıkmadan terörle mücadele eden köy korucularına özlük haklarının verilmemesini sebebi FETÖ’cülerdir. Korucuların halen asgari ücretle çalışmalarına ve sigortalarının olmamasına FETÖ’cüler neden olmuştur. Bu şekilde yıllarca korucuların sesini kesmeye çalıştılar.  Korucuların her türlü özlük hakları ellerinden alınarak sindirilmeye çalışıldı. 15 Temmuz gecesi canla başla mücadele edip darbecilerin karşısında ilk dikilen köy korucularıdır. Bu güne kadar FETÖ’cü vatan hainleri büyük maaşlar aldıkları halde vatana ihanet ettiler. Güneydoğu’da dağ taş demeden çok zor şartlarda görev yapan köy korucuları ise halen asgari ücretle çalışmaya devam ediyorlar. Ayrıca nöbet yerlerinde ışık yok ve lavabo sorunu yaşıyorlar. Bu noktada devletimizden köy korucularımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi konusunda bir çalışma bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ihanette-sinir-yok--(7)-001.jpg


ihanette-sinir-yok--(8)-001.jpg

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER