“FETÖ ile görüşeceğim” diyene vize

İş Adamı M.Ç. , Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında verdiği ifadede vize alırken Hoca'yla görüşeceğinizi söylemeyin sakın diyen abiye inat yalan söylememek için Fetullahla görüşeceğim dedim, vize aldım." diye konuştu.
“FETÖ ile görüşeceğim” diyene vize

İş Adamı M.Ç. , Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında verdiği ifadede Vize alırken Hocayla görüşeceğinizi söylemeyin sakın diyen abiye inat yalan söylememek için Fetullahla görüşeceğim dedim. Vize aldım. Diğerleri iş gezisine gideceğiz dedikleri için vize alamadılar” diye konuştu.

“FETÖ İLE GÖRÜŞECEĞİM DEYİNCE VİZE VERDİLER”

İş adamı M.Ç.

“Amerika’ya gidecek olan arkadaşlarla bir görüşme yaptılar; “konsolosluktan randevu alındı, orada neden Amerika’ya gideceğiniz sorulduğunda yaptığınız iş ile ilgili çeşitli görüşmeler yapmak ve gezi amaçlı gideceğinizi söyleyin, hoca ile görüşmeye gideceğinizi söylemenize gerek yok” dediler. Konsoloslukta yapılan görüşmede ben görüşmede yalan söyleyemeyerek Fetullah GÜLEN ile görüşmeye gideceğimi söyledim ve vizem onaylandı. Daha sonradan öğrendim ki birçok iş adamının vizesi onaylanmamış.

“FETÖ’YÜ TAPILACAK HALE GETİRMİŞLER”

Daha sonra bizim grubumuza bir villa tahsis ettiler ve yerleştik. Burada 4 gece kaldık, 3. Gün Fetullah GÜLEN ile görüştük ve bu görüşme yaklaşık olarak 15 dakika civarında sürdü. Görüşmede bizlere kahve ikram edildi. Ayrıca görüşmeye katılan arkadaşların dua istekleri Fetullah GÜLEN tarafından yerine getirildi. Bunum haricinde aramızda herhangi bir sohbet olmadı. Benim burada gözlemlediğim büyük şey FetullahGÜLEN’in keramet sahibi olarak görülmesi ve tapınılacak hale getirilmesidir.”

“7 KİŞİYLE AMERİKA’YA GİTTİK”

Merve Eğitim Okullarında müdürlük yapan Celalettin BOZKURT, Konya ilinde Dinler Arası Diyalog Dernek Yönetici olarak bildiğim Musa GÜRLER isimli kişileri de cemaat içerisinde olduklarını bilirim. Ayrıca cemaat içerisinde mütevelli olduklarını bildiğim Arıcan Boyanın sahibi Ahmet ARICAN, Yücesaray Mobilyanın sahibi Mevlüt YÜCE ve avukat olarak bildiğim Harun APAN vardır. Amerika’da bunan Fetullah GÜLEN ile görüşmek için yanlış hatırlamıyorsam 2012 yılında Ahmet hoca kod adlı Konya İl İmamlığı yapan Fevzi ŞİRİN ve Mehmet MERD isimli şahısların organize ettiği bir gezi düzenlendi. Bu geziye Aykent Ayakkabıcılar sitesinde ayakkabı imalatı yapan Fuat DERESOY ve isimlerini hatırlamadığım ve kendileri ile samimiyetim bulunmayan üç şahıs ile birlikte toplam 7 kişi katıldık.

“GÖRDÜKLERİMİZİ KİMSEYE ANLATMAYALIM DİYE YEMİN ETTİRDİLER”

Amerika’ya indiğimizde cemaate bağlı olan ancak ismini hatırlamadığım bir turizm şirketi görevlileri gelerek bizleri havaalanından aldılar ve Pensilvanya’ya götürdüler. Pensilvanya’da Fetullah GÜLEN’in kaldığı ve içerisinde 6-7 adet villanın olduğu bir araziye girdik. Girişte bize orada bulunan görevliler burada gördüklerinizle ilgili kimseye bir şey bahsetmeyeceksiniz diyerek yemin ettirdiler. Daha sonra bizim grubumuza bir villa tahsis ettiler ve yerleştik. Burada 4 gece kaldık, 3. Gün Fetullah GÜLEN ile görüştük ve bu görüşme yaklaşık olarak 15 dakika civarında sürdü. Görüşmede bizlere kahve ikram edildi. Ayrıca görüşmeye katılan arkadaşların dua istekleri Fetullah GÜLEN tarafından yerine getirildi. Bunum haricinde aramızda herhangi bir sohbet olmadı. Burada kaldığımız dört gün içerisinde ibadet ve sohbet harici bir faaliyet gerçekleşmedi. Bu ziyarette tüm giderler katılımcılar tarafından karşılandı. Hatta Pensilvanya’da bulunduğumuz 4 gün içerisindeki tüm yediğimiz ve içtiğimizin ücretini de kendimiz verdik. Benim burada gözlemlediğim büyük şey Fetullah GÜLEN’in keramet sahibi olarak görülmesi ve tapınılacak hale getirilmesidir.

M.Ç ÖRGÜT YAPILANMASI HAKKINDA DA ŞU BİLGİLERİ VERDİ;

Bahse konu cemaat yapılanması Konya il merkezinde 4 eyalete ayrılır ve bu eyaletler kendi içerisinde de 6-7 bölgeye ayrılır. Benim bulunduğum dönem içerisinde Konya İl İmamı Ahmet Hoca olarak kod isim kullanan Fevzi ŞİRİN isimli kişiydi.Fevzi Şirin’in şoförlüğünü de yine cemaat içerisinden Refik ÖZMEN isimli kişi yapardı. Fevzi ŞİRİN’den sonra İl İmamı olarak Mücahit ŞİMŞEK geldi. Selçuklu Eyaleti imamı Mehmet MERD, Karatay Eyaleti imamı Adem AKBABA, Meram Eyalet imamı Adnan YILDIRIM isimli kişilerdi. Ayrıca 4. Eyaletin ismini bilmediğim gibi imamının isminide şuan hatırlamıyorum. Eyalet imamları genellikle uzun süreli olarak görev almazlar sık sık değişiklik gösterirdi. Özgür ÖZEY isimli kişi de bir dönem Karatay Eyalet İmamlığı yapmıştır. Ayrıca bu kişi üst düzey mütevellilere sohbet hocalığı yapardı. Ayrıca Selçuklu Eyaletinde Yusuf KILIÇ, İsa TOMAKİN, İbrahim COŞKUN ve Bilal DÜNDAR isimli kişiler de bölge imamlığı yapmışlardır. Serhat ÖZGÜLTEKİN isimli kişi ise Karatay Eyaletinin Bölge imamlarındandır. Cemaat içerisinde sohbet hocası olarak Selçuk ŞAMLI ve Aytekin ŞATIR şu an ismini hatırladığım hocalardandır.Ahmet Sait TUNÇPİNAR isimli kişi ise Fetullah GÜLEN’dan bizzat eğitim alarak İlimize Molla olarak gelmiş ve cemaat öğrencilerine fıkıh üzerine ders veren şahıstır. Ayrıca molla olarak Fetullah GÜLEN tarafından bizzat atanan Ahmet Sait TUNÇPINAR ilimizde bulunan dini sohbetlere katılan abilerin yani hocaların bir anlamda manevi abisi konumundadır. Her ne kadar il imamı herşeyden sorumlu olsa da molla olarak atanan kişi manevi abi pozisyonundadır. Cemaat yapılanması içerisinde sohbet hocalığı yapan kişilerin genellikle yanlarında muhasebeci olarak görevlendirilen kişilerde vardı.Bu kişilerin görevi sohbet ortamlarında cemaate yıllık olarak verilecek olan nakdi yardımların toplanmasıydı. Sohbetlerde taahhüt edilen yardımlar bu muhasebeciler tarafından cemaat mensuplarından peyder pey nakdi veya evrak (çek, senet) olarak tahsil edilirdi. Bu muhasebecilerden Hasan GÖKDAĞ Selçuklu Eyalet muhasebecisiydi. Bu şahsın altında yani bölge muhasebecisi olarak da Yasin DALYAN, Murat YILDIZ ve Ahmet DAĞCI isimli kişiler vardır. Bunların haricinde cemaatin resmi olarak muhasebeciliğini yaptığını bildiğim Celal UYAR isimli kişi vardır. İlçe imamlarından Akşehir ilçe imamı Seyit Mehmet ÜNAL ile Ereğli İlçe İmamı Abdulhamit EMHAN isimli kişiler haricinde diğer ilçelerin imamlarını bilmiyorum. 2014 yılı ramazan ayında Büyükkoyuncu lisesinde verilen iftar yemeğine davet üzerine katıldım. Bu yemekte Ankara İlinden geldiğini ve Konya ve civar illerin sorumlusu olarak tanıtılan ismini orada bulunan şahıslardan öğrendiğim Cemil KOCA isimli şahıs yemek sonrasında bir konuşma yaptı. Cemil KOCA üst düzey bölge sorumlusu, yani o dönem Konya İl imamı olan Ahmet Hoca olarak tanınan Feyzi ŞİRİN’in üstü olduğu, dolayısıyla Feyzi ŞİRİN’in bu kişiye bağlı olduğunu da burada öğrendim.

YENİ HABER