FETÖ ile PKK’nın ihanet paslaşması

Güneydoğu’daki saldırılarını 15 Temmuz’dan önce keserek FETÖ’nün üniformalı hainlerine darbe hazırlığı için zaman kazandıran PKK, tekrar sahneye çıktı. Görevi devralan PKK kanlı eylemlerine kaldığı yerden devam ediyor.
FETÖ ile PKK’nın ihanet paslaşması

EMEKLİ Tümamiral Semih Çetin, FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasıyla kalkıştığı darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, önceki günden itibaren terör örgütü PKK’nın tekrar saldırılarına başlamasına dikkat çekti. Çetin, “Nöbeti devralan PKK, FETÖ’nün kaldığı yerden devam edecek, FETÖ, PKK, PYD, üst aklın ürünü. Bu saldırıyı yapanların arkasında ABD var. Washington yönetimi, Ortadoğu’da ve Türkiye’nin Suriye sınırında bir PKK-PYD koridoru açmak istiyor. Türkiye, sadece Kandil’le uğraşarak ABD’nin emellerine sekte vuramaz” dedi. 

AKSİ DÜŞÜNÜLEMEZ

FETÖ’nün, Türkiye’yi zaafa uğratmak için TSK’nın operasyon bilgilerini terör örgütü PKK’ya sızdırdığına yönelik duyumları da değerlendiren Semih Çetin, “Bu örgüt, ABD destekli bir örgüt. Elebaşı Pensilvanya’da yaşayan bir örgütün ABD’nin paralelinde hareket etmesi düşünülür, aksi düşünülemez” ifadesini kullandı. 

TERÖRE DİKKAT!

Balyoz davası mağduru olan emekli Tümamiral Semih Çetin, TSK’daki görevden almaları da değerlendirdi. Çetin, “Arkadaşlarla konuştuğumuzda, ‘İhraç edilen isimler yüzde 100 doğru isimler’, görüşü var. Bunların hepsi temizlendi mi? Böyle bir şey mümkün değil! TSK içinde bazı elemanları kalmış olabilir ama bundan sonra silahlı kalkışma beklenemez. Milli unsurlara iftira atabilir ya da terör saldırısı yapabilirler” diye konuştu. 

TSK’YI GÜÇLENDİRİR

TSK’dan ihraçların terörle mücadelede bir zaaf oluşturmayacağını tam tersine orduyu güçlendireceğine dikkati çeken Semih Çetin, “Hastalıklı vücuttan bir tümör alındığında nasıl vücut iyileşirse, TSK’da güçlenir” dedi. TSK’daki 358 general ve amiral sayısının yarıya inmesi gerektiği görüşü savunan Çetin, bunun da bir zaaf oluşturmayacağını söyledi.  Çetin, “Generallerin yaptığı bir çok görevi, şu andaki albaylar da yapabilir. Bütün dünyada kural şudur: Filo komutanları amiral, kıta komutanları general olur. Ama Genelkurmay’daki, karargâhtaki daire başkanlıklarında generalliğe gerek yok” ifadesini kulandı. 

STAR