FETÖ imamı Akdoğan tutuklandı

FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında aranan ve yurt dışına kaçmak isterken Uşak'ta yakalanan örgütün üst düzey imamlarından Ahmet Akdoğan tutuklandı.
FETÖ imamı Akdoğan tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgütün "üst düzey yöneticisi ve imamı" olduğu gerekçesiyle 7 aydır hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Akdoğan (68) eşi Melahat Akdoğan (65) ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışına kaçmak isterken gözaltına alındı.

Akdoğan ve eşi sorgulanmak üzere Uşak'a getirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen çiftten Ahmet Akdoğan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, eşi Melahat Akdoğan serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkeme Ahmet Akdoğan'ı "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünde yöneticilik yapmak", "zorla para toplamak ve örgüte maddi destek sağlamak" gibi suçlardan tutukladı.

Akdoğan'ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile akraba olduğu, 1984 yılında Uşak'ta Nil İlim ve Hizmet Vakfını kurduğu, eğitim kurumlarında uzun yıllar yöneticilik yaptığı, daha sonra Erzurum imamı olarak görevlendirildiği belirtiliyor. Akdoğan'ın son görevinin örgüt içinde il imamlarının üzerinde bir kademeye getirildiği iddia ediliyor.

Akdoğan'ın üzerinde 25 bin lira para ile bazı hakim ve savcıların isimlerinin yer aldığı bir not defteri bulundu.