FETÖ imamını serbest bıraktılar

Yargıda FETÖ skandalı... Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde gözaltına alınan FETÖ’nün ‘hava kuvvetleri imamı’ ilahiyatçı Adil Öksüz, serbest bırakıldı. Öksüz hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı
FETÖ imamını serbest bıraktılar

FETÖ'nün darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'nde yakalanan örgütün 'havaimamı' İlahiyatçı Yrd. Dr. Adil Öksüz'ün kayıplara karışmasına yol açan skandal mahkeme kararına Köksal Şahin ve Çetin Sönmez imza attı. Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının rehin tutulduğu Akıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, Sincan Batı Adliyesi'nde savcılığa ifade verdi. Savcılığın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği Öksüz "Adli Kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. Öksüz ifadesinde akıllara durgunluk veren şu sözleri söyledi:

TARLA BAKIYORDUM
"Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Amcam Mehmet Öksüz Kazan'da bankacılık yapmıştı Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Cuma akşamı amcamın Keçiören'de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00- 10.00 gibi de Ankara Keçiören'den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL'ye anlaşmıştım. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Akıncı Üssü'nde tanıdığım subay astsubay mevcut değildir. Üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum."

HAVACILARIN İMAMI
Sakarya Üniversitesi tarafından açığa alınan ve hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Öksüz'ün yıllarca Gülen'in yanında kaldığı Gülen'in ABD'ye kaçmasından sonra talimatları Türkiye İmamı Mustafa Özcan'dan aldığı belirtildi. FETÖ'nün asker imamı Hamdullah Öztürk'ün Brezilya'ya kaçmasından sonra ise Öksüz'ün Havacı askerlerin imamlığına getirildiği öğrenildi.

SABAH