FETÖ lideri Gülen'den 'Gerilimi artıralım Mehdi gelsin' talimatı

FETÖ lideri Gülen'den 'Gerilimi artıralım Mehdi gelsin' talimatı

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatları soruşturma dosyasına girdi. Dosyaya giren en dikkat çekici talimatlardan birisinde, örgüt mensuplarınca ‘Mehdi’ olarak kabul edilen Gülen, “Kötü günler icat edelim, gerilimi arttıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir” diyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, örgütün kendilerinden olmayanlara kurduğu kumpasların şifrelerini veren Gülen'e ait talimatlar ele geçirildi. Yeni Şafak'ın duyurduğu FETÖ'nün asıl amacını ortaya koyan bu talimatlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY çatı dosyasına eklendi.

ASIL AMAÇ RUHANİ LİDERLİK
Gülen'in ülkenin siyaset, ekonomi, spor, medya, askeri, emniyet, yargı gibi kurumlarına ilişkin üyelere talimatlarda bulunduğu belirtilirken, asıl amacın devletin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek, bölgesel ve küresel bağlamda uygulanacak iç ve dış politikalarda belirleyici ana unsur olmak ve dünyadaki tüm müslümanları yönetmek ve sonucunda 'ruhani liderliğe' ulaşmak olduğu vurgulandı. Talimatlara göre Fetullah Gülen'in devleti ele geçirme planının yanı sıra ülke gündemiyle de yakından ilgilendiği görülüyor.

gulen-(3).jpg

Dünya zulümle dolduğunda mesih gelir
Dosyaya giren talimatların birisinde Gülen, mensuplarına gerilimin arttırılması gerektiğini söylüyor. Mensuplarınca 'kainat imamı' ve 'mehdi' olarak kabul edilen Gülen'in gerilimin olduğu dönemlerde mehdinin geleceğini işaret etmesi ise dikkat çekti. İşte Gülen'in mehdi yorumu: “Dünya zulümle dolduğunda mesih gelir. Kötü günler icat edelim, gerilimi arttıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir. Nübüvvet uyku ile alakalıdır. Risalet ile objektif olur. Şehadetle alakalıdır."

HİZMET EDECEKSEK YAHUDİLERLE KAVGA ETMEMELİYİZ
Dosyaya giren başka bir nota göre ise Gülen, “Dünya Yahudilerin idaresine doğru gidiyor. Eğer dünyada hizmet edeceksek bunlarla kavga ederek olmaz. Bizim hükümetin mensupları da bunlarla kavga ediyor. Radikal görünen bir hükümet var dışarıdan bakıldığında" ifadelerini kullanıyor. Talimat notlarına göre, başka bir konuşmasında “Barack Obama pek başarılı olamadı" değerlendirmesini yapan Gülen, “Amerikalılarla kavga ederek yeryüzünde hizmet edemeyiz. Esasen Hillary Hanım geçseydi kocasının da durumundan dolayı daha muvaffak olurdu" diyor.

ÖZGEÇMİŞLERİNİ ARAŞTIRIN
“Ümit ıstırapla beslenmesi lazımdır. Çocuklara evini, ailesini unutturacaksın" diyen Gülen, mensuplarına “Bundan sonra evlere ve yurtlara alınacak talebelerin özgeçmişini soralım. Çok dikkatli olmalıyız. Evlere ve yurtlara sızma gibi gayretleri var" talimatını veriyor. Bir başka talimat notuna göre ise Gülen, “Çok hızlı açılımlar karşı tarafı tahrik eder. Kuvvet dengesi yoksa kesinlikle ortaya çıkmamak lazımdır" şeklinde konuşuyor.

Çıbanın başı İran
İran ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan ve İran idarecilerinin birçoğunun Yahudi olduğunu söyleyen Gülen, şöyle konuşuyor: “İslam aleminde çıbanın başı İran'dır. Azerbaycan'da sünniliğin karşısındadır. Şiilik Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan'a girmek için uğraşıyor ama giremez."

Aziz Yıldırım düşmanlık yaptı
Dosyaya eklenen başka notta da Gülen Şike kumpasını değerlendiriyor. “Şike hadisesi sporda maalesef siyaseti geride bıraktı, gölgeledi" diyen Gülen, şunları söylüyor: “Şike sporda sektör olmuş, meğer haberimiz yokmuş. Her tarafta kirleşme olduğu gibi burası da çok kirlenmiş. Maalesef Aziz Yıldırım tabii ki ehli imanın olduğu yerde hep düşmanlık yaptı. Bugün halka cevretmek kolay ama yarın hakkın divanı var. Beşiktaş başkanı da dine yabancı ve kibirli, gururlu birisi. Bunların ortamı çok bozuk olunca temiz bir hava bunların arasında oldukça çok zor."

Korkudan adımı telaffuz edemiyor
Çatı dosyaya giren bir başka ifade de ise Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'in, kendisine 'okyanus ötesi' diyenleri hedef aldığı görülüyor. Halen ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'in o notu ise şöyle: “Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar. Hep 'okyanus ötesi' diyorlar. Benim adım yok mu? Sinsi bir enaniyet var hepsinde. Eğer Başbakanlığın ve Cumhurbaşkanlığının esiri olmuşlarsa hürriyetlerini kaybetmişlerdir."

Hablemitoğlu düşmanımızdı
18 Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı suikast sonucu ölen Necip Hablemitoğlu ile ilgili Gülen'in sözleri de dosyaya girdi. Hablemitoğlu'ndan “Hizmetimizin düşmanıydı" diye bahseden Gülen, “Hablemitoğlu öldürüldü. Hayatta iken kanal kanal gezip aleyhte konuşuyordu. Hayatta iken ömrünü bize düşmanlıkla geçirdi" diyor.