'FETÖ okullarının hangi amaca hizmet ettiğini 15 Temmuz'da gördük'

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç, FETÖ'ye ait okulların hangi amaçlarla hizmet ettiğinin 15 Temmuz'da görüldüğünü söyledi.
'FETÖ okullarının hangi amaca hizmet ettiğini 15 Temmuz'da gördük'

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek-Türkiye ilişkileri, ülkede FETÖ'ye karşı yürütülen mücadele ve Türkiye Maarif Vakfının Bosna Hersek'deki çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Türkiye Maarif Vakfının, Bosna Hersek dahil tüm ülkelerde çalışmalarına devam ettiğini anımsatan Koç, Bosna Hersek’teki okul açma faaliyetlerinde son aşamaya gelindiğini belirtti.

Koç, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye Maarif Vakfının Bosna Hersek'te açılacak okullarında öğrencilerin gönül rahatlığıyla, güvenli bir ortamda eğitimlerine devam edebileceğini kaydetti.

"Diploma denkliği yok"

FETÖ okullarının Bosna Hersek’te giderek güç ve öğrenci kaybettiğini belirten Koç, "FETÖ okullarının diploma denkliği mevcut değil. Bu nedenle buradaki okullara devam eden öğrencilerin, Türkiye bağlantılı okullarla, Türk kurumlarıyla herhangi bir geleceği olmayacak." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersekli ailelere çocuklarını bu okullardan bir an evvel alıp Türkiye Maarif Vakfının Türkiye tarafından tanınan okullarına göndermeleri tavsiyesinde bulunan Koç, şunları söyledi:

"FETÖ’ye ait okulların, hangi amaçlarla hizmet ettiğini 15 Temmuz gecesi bir kez daha görmüş olduk. 15 Temmuz’un da bize verdiği dersler neticesinde tamamen Türkiye'nin diplomasıyla, öğretmeniyle, eğitimiyle tanıdığı, birebir desteği olan yapıya geçiyoruz. Eğitimi başka ellere bırakmanın sakıncalarını gördük."

Bosna Hersek makamlarının, ne tür bağlantıları bulunduğunu, para akışlarını ve gerçekte ne olduğunu bildikleri için FETÖ okullarıyla ilişkilerini kestiklerine işaret eden Koç, "Bu da açıkçası bizim, Türkiye’nin desteklediği üniversite ve okulların tanınır hale geldiğini, geleceğe yönelik bütün projelerin Türkiye’nin desteklediği okullarla süreceğini net bir şekilde gösteriyor." ifadelerini kullandı.