FETÖ operasyonu kapsamında aranan binbaşı gözaltına alındı

İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı Ö.G, askeri inzibatlar tarafından Eskişehir'de kaldığı otelde gözaltına alındı.
FETÖ operasyonu kapsamında aranan binbaşı gözaltına alındı

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı Ö.G, Eskişehir'de gözaltına alınarak İzmir'e gönderildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, hakkında nöbetçi mahkemece "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı Ö.G'nin Eskişehir'de bir otelde kaldığı tespit edildi. Ö.G, durumdan haberdar edilerek otele çağrılan askeri inzibatlar tarafından gözaltına alındı.

Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı iç denetim biriminde görev yaptığı öğrenilen Deniz Mühendis Binbaşı Ö.G, soruşturmayı sürdüren başsavcıvekili Bato'ya ifade vermesi için İzmir'e gönderildi.

Operasyon

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, ikisi amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

Operasyon kapsamında İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de 8 kişi gözaltına alınmış, 12 kişinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığına gönderilen yazı doğrultusunda ise muvazzaf askerlerden Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş, Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. ile Binbaşı K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye götürülemedikleri öğrenilmişti.

Savcılık, gözaltındaki 8 kişi ile Binbaşı H.Ö'yü "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, 5 muvazzaf asker ile firari 16 kişi hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkartılmasını talep etmişti.

İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Binbaşı H.Ö ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y ve F.D'nin tutuklanmasına karar verirken R.A ve Z.D hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirerek serbest bırakmıştı.

Mahkeme hakimi, 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında da "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" vermişti.