FETÖ uygulamalarına karşı çıkana müfettiş gönderdiler

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamlarının ifadeleri 15 Temmuz gecesi karşı karşıya kaldığımız facianın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
FETÖ uygulamalarına karşı çıkana müfettiş gönderdiler

İfadelerde cemaatin yapısından, yapılan yurt dışı gezilere, Konya’da ki örgüt şemasının hep aynı isimler etrafında toplanmasına kadar ifadelerin büyük çoğunluğunda benzerlikler bulunuyor. Örgüt yapısında en çok dikkat çeken konu ise yapının Konya’yı kendilerine göre bir yönetim biçimi oluşturarak 4 eyalete bölmüş olması. Ayrıca ‘şia benzeri’ bir organizasyon kurarak siyasi liderin yanısıra bir de Fetullah Gülen’in bizzat yanında yetişen bir ‘dini lider’ de yönetim şemasında bulunuyor. Tabi tüm ifadelerin ortak noktası, örgütün olmazsa olmazı ‘Muhasebeciler’ yani para toplayıcılar. Onlar ifadelerde herkesten ve her şeyden daha çok zikrediliyor. Yurt dışı gezileri ticari yada bilgilendirme amaçlı değil, okulların gezilerek iş adamlarını etkileme gezilerine dönüşmüş. Ayrıca herkesin yolunun bir şekilde Pensilvanya’dan geçmesi sağlanmış. 4-5 günlük geziler düzenlenmiş. 4-5 gün bekleyen ziyaretçiler sadece 10-15 dkFetullahla görüştürülmüş bu görüşmelerde de dua istenilmesinden başka hiçbir sohbet geçmemiş. Pensilvanya ziyaretinin en büyük faydası ise iş adamlarının büyük çoğunluğu örgütün gerçek yüzünü orada görmüş olması.

İş adamlarının ifadesinde özel bölümlerde ise bir çok çarpıcı ifadeler yer alıyor. Bunlardan öne çıkan bazıları şu şekilde;

“TOPLANAN PARALARIN ÖĞRENCİLERE VERİLDİĞİNİ HİÇ GÖRMEDİM”

İşadamı S.E. ;

20 yıldır aynı sektörde esnaflık yaptığını söyleyen S.E. örgütle tanışıklığının 2005 yılında esnaf komşusu sayesinde olduğunu söyledi. Daha sonra iyi niyetli sandığı bu kişiler için hem kendinin yardım yaptığını hem de yakınlarından ‘Himmet’ topladığını söyleyen S.E. “Ancak Ben bu toplanan bursların hiçbir öğrenciye verildiğini görmedim, hatta gariban öğrencileri okutmak için toplanan bu paralarla bir öğrenci okutulduğunu da görmedim. Aynı zamanda bizden kurban için toplanan paralar ile de kurban kesilip kesilmediğini bilmiyorum, çünkü hiç görmedim.İmaj adı altında yapılan Şatafatlı yatırımlara karşı çıktığım ve tepki koyduğum için bunlardan ayrıldım” diye konuştu.

“GÜNEYDOĞUDAKİLER HDP’YE OY VERDİ”

İş adamı M.U; “ Tanıdığım bir isim beni telefonla arayarak seçimlerde cemaatin Ak patiye oy vermeyeceğini, hangi ilde Ak parti haricinde hangi parti güçlüyse o partiye oy verileceği kararının Fetullah GÜLEN cemaati içerisinde alındığını söyleyince bende kendisine İç Anadolu ve batı da ki illeri anladım doğuda ki illerde HDP’ye mi yani PKK’ya mı oy vereceğizdiye sorunca bana cevap vermedi, sessiz kaldı bende kendisine kızarak beni bir daha bu konularla ilgili arama ben Uzun Adam’a oy vereceğim diyerek telefonu kapattım.O tarihten sonra bir daha bunlarla görüşmedim”

KARŞI ÇIKAN ESNAFA MALİYE MÜFETTİŞİ GÖNDERDİLER

İş adamı E.Ç.;  “ 1987 yılından bu yana cemaatin içindeyim. Mütevelliydim. Bütün faaliyetlerine katılıyordum. Sohbet arkadaşlarımızdan biri,  cemaatçilere ben Devlet ile kavgası olan hiçbir yerde olmam diyerek cemaate tepki göstererek ayrılması üzerine Fetullah Gülen cemaatinin Konya dan özel olarak 2014 ve 2015 yıllarında Maliye müfettişleri göndererek defterlerini incelettiği ve yüklü miktarda iki defa ayrı ayrı ceza yazdırdıklarını biliyorum. Ayrıca MevlütDUMAN’ın taahhüt etmiş olduğu himmet parası karşılığı vermiş olduğu müşteri çekinin ödenemeyeceğini cemaatin hocalarına söylediği halde çeki bankadan yazdırıldığını biliyorum. Ayrıca Fetullah GÜLEN cemaatinden ayrılan bazı esnaflara da cemaatin Maliye müfettişi gönderdiğini biliyorum.

ASKERİ VE POLİS OKULLARINA GİDECEK İSİMLERİ GÖSTERDİLER

Cemaatin toplamış olduğu kurban, burs, himmet paraları ve miktarları ayrıca tahsil edilecek miktarlar grup grup yazılarak bizlere brifing şeklinde sunulduktan sonra aynı hafıza kartı içerisinde o yıl Akşehir ilçesinden Fetullah GÜLEN cemaati mensubu çocukların kaç tanesinin Polis okullarına kaç tanesinin Askeri okullara gönderileceğinin yer aldığı listeyi bizlere gösterdiler. Bu hafıza kartını laptopa taktıktan sonra kartın açılması için 60 haneli bir şifreyi ezbere girmesi bana çok garip gelmişti.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ