FETÖ yüzünden astsubaylığı bıraktı 'coğrafyacı' olacak

Astsubay olmak isterken, FETÖ üyesi askerlerden gördüğü baskılar nedeniyle Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulundan ayrılmak zorunda kalan İzzet Güler, bu yıl girdiği üniversite sınavında, Coğrafya bölümünü kazandı.
FETÖ yüzünden astsubaylığı bıraktı 'coğrafyacı' olacak

Astsubay olmak isterken, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerlerden gördüğü baskılar nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulundan ayrılmak zorunda kalan İzzet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'te asil olarak kazandığı Astsubay Meslek Yüksek Okulunda FETÖ'cülerin kendilerini okulu bırakmak için zorladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okuluna, benim dışımdaki herkes yedek kontenjandan girmiş. Asil olan bütün arkadaşlarımızı pasifize etmişler. Demek ki sınavda 180 barajını geçen, FETÖ'cü olan herkesi okula alıyorlar. Kazandım, okudum ama bir buçuk senenin sonunda geldiğimiz nokta bu oldu." 

"FETÖ'cü olmayanlara ekstra angarya iş yaptırıyorlar"

Okulda FETÖ'cü olmayan öğrencilere ekstra iş yüklendiğini anlatan Güler, komutanların sınavlarda sürekli, 'Boşuna yazma, zaten kalacaksın' dediklerini ifade etti. Okuldan atılınca istenen tazminatı henüz ödeyemediğini ifade eden Güler, şu değerlendirmede bulundu:

"Devletimden bu konuda yardım talep ediyorum. Okuldan atılınca iki yılımı kaybettim. Rütbemi takamamış olmanın burukluğu içerisindeyim. Askeri okuldan mezun olamadığım için evlenme hayali içerisinde olduğum birinden ayrılmak zorunda kaldım. Bunlar üzücü ve üzüntü verici şeyler." 

"Devlete zarar vermek, onlar için onur zedeleyici bir şey değil"

Mağduriyetinin giderilmesi konusunda Başbakanlık İletişim Merkeziyle (BİMER) irtibat halinde bulunduğunu kaydeden Güler, bu konuda devletin gerekeni yapacağına inancının sonsuz olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çok üzülerek söylüyorum ki, FETÖ'nün darbe teşebbüsünde bulunacağını beş ay öncesinden öngörebilmiş bir insanım. Ailem tarafından 'deli' olarak nitelendirildim. Şu anda haklı olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Askeri okullarda, FETÖ mensuplarının sayısı o kadar çok ki, dönen çarkların herhangi birisine çomak sokmak istediğiniz zaman, sadece insanlara değil, devlete bile zarar verecek yapıya sahipler. Kaldı ki devlete zarar vermek, FETÖ'cüler için onur zedeleyici bir şey değil. Çünkü onlar hem vatansızlar, hem devletsizler, hem de dinsizler."

Astsubay olma hayalleri FETÖ'nün baskısı nedeniyle yarım kalan Güler, bu yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Coğrafya bölümünde eğitim almaya hak kazandığını belirtti. Güler, başarılı bir "coğrafyacı" olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.