FETÖ yüzünden milli takımı bırakmak zorunda kaldı

2006 yılında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) baskılarına dayanamayıp futbolu bırakmak zorunda kalan milli takım sporcusu Alparslan Tice, futbolcuları derslere götürdüklerini ve himmet adı altında para aldıklarını söyledi.
FETÖ yüzünden milli takımı bırakmak zorunda kaldı

Futbol serüveninde Süper Lig, 2. Lig ve Milli Takım’da yer edinen Muşlu futbolcu Alparslan Tice, Fetullahçı Terör Örgütü’nün baskılarına dayanamayarak futbol hayatına son verdi. FETÖ örgütüyle 2000 yılında tanıştığını ve futbolcuları derslere götürdüklerini belirten Tice, sporcuların derslere girmesini engellediği için kendisiyle uğraşmaya başladıklarını söyledi. Kendisiyle ilgili yandaş medyada sürekli karalama yazılarının yazıldığını ve himmet adı altında futbolcuları sömürdüklerini ifade eden Tice, “Ankara Şekerspor’un alt yapısından yetiştim. Yıllarca Süper Lig, 2. Lig’de oynadım, şampiyonluklar yaşadım. Bu paralel örgütle 2000 yılında İstanbulspor ile tanıştım. Futbolcuları derslere çağırıyorlardı. Ben futbolcuların derslere gitmesini engellediğim için maalesef benim futbol hayatımı bitirdiler. Sürekli gazetelerde yazılar çıkarmaya başladılar aleyhimde” dedi.
Devletin şimdi FETÖ örgütüne gereken cezayı vermesi temennisinde bulunan Tice, hiç kimseye şikayette bulunamadıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İnşallah devletimiz gereken cezayı verecek onlara. Kesinlikle pişman değilim ve yine olsa yine mücadele ederim. Fakat o zaman devletin tüm kademelerine sızdıkları için gidebileceğimiz hiçbir merci yoktu. Şikayet edebileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz hiçbir yer yoktu maalesef.”
Türk futbolunda çok sayıda FETÖ üyesi olduğunu ileri süren Tice, tek beklentisinin bu yapının temizlenmesi olduğunu kaydetti. Tice, “Benim tek amacım Türk futbolundan FETÖ’cülerin temizlenmesidir. Yaklaşık 20 yıldır Türk futbolunun içinde ve yüzde 70’i bunlardan. Gerek futbolcu camiası olsun gerekse antrenör camiası olsun bunların temizlenmesi gerekiyor. Bunlar himmet adı altında benim bildiğim 20 senedir futbolcuları sömürdüler, çok büyük rakamlar çaldılar” ifadelerini kullandı.

FETÖ mağduru Alparslan Tice’nin arkadaşı Fatih Şener ise, ne Alparslan’ın ne de kendilerinin FETÖ örgütüne haklarını helal etmediklerini ifade ederek, “Alparslan Hoca 20 yıldır profesyonel ligde futbol oynamış, 10 yılını milli takımda geçirmiş ve ilimize de büyük bir katkıda bulunmuş. Örnek bir sporcu, örnek bir spor adamı olmuş ve aynı zamanda da FETÖ örgütünün de saldırılarını uğramış. Hem o hakkını helal etmiyor hem de biz hakkımızı helal etmiyoruz. FETÖ’cülere hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz, geçit vermeyeceğiz. Her zaman Alparslan Hoca gibi onların karşısında olduğumuzu her zaman söylüyoruz” şeklinde konuştu.