FETÖ'cü hainler gizli telsiz ağı bile kurmuşlar

FETÖ'cü hainler gizli telsiz ağı bile kurmuşlar

15 Temmuz darbe gecesinde hainlerin Ankara’da haberleşmek amacıyla kullandıkları telsizlerin sözde bildirgede karargah sorumlusu olarak belirtilen Tuğgeneral Faruk Bal tarafından istendiği ortaya çıktı. Toplamda 190 telsizin darbe günü getirildiği ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmada ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. 15 Temmuz darbe gecesinde FETÖ'cü askerlerin haberleşmelerini sağlayan telsizlerin 3 gün önceden hazırlandığı öğrenildi. Kastamonu Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görev yapan Tuğgeneral Faruk Bal ve Bölge Komutanı başkanı Albay İrfan Kızılaslan'ın 11 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 190 adet telsiz talep etmek üzere yazı yazdıkları kaydedildi. Yazının 12 Temmuz'da gönderildiği kaydedilirken, telsizlerin karargaha gelmediği ancak Bal'ın bir şekilde aldığı telsizleri darbe günü Ankara'ya getirdiği ifade edildi.

TALEBİ KENDİSİ YAZDI

Telsiz talep yazısını ilgili birime gönderen binbaşı Özgür İ., Bal ve Kızılaslan'ın telsizleri nasıl ayarladıkları konusunda bilgi verdi. Özgür İ. ifadesinde şunları kaydetti: "11 Temmuz'da Faruk Bal beni yanına çağırarak kendisinin yazdığı 190 adet el telsizi talep formunu Jandarma Genel Komutanlığı'na mesaj olarak çekmem için emir verdi. Daha sonra ben de Jandarma Bilgi Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İrfan Kızılaslan'ın yanına giderek komutanın telsiz sayılarının neye göre belirlendiğini sordum. Bana 'bölge komutanımız karargahla görüştü' dedi.Yazıyı resmi yazı haline getirdikten sonra kurmay başkanı İrfan Kızılaslan'ın yanına gittim. Bana 'Bu yazı benim imzamla gidecek' dedi.

Mesaiden sonra Yüzbaşı Kamil Ç. beni arayarak 'telsiz talep yazısının mesajını çekip çekmediğimi' sordu. Ben de imzalattırdığımı ancak mesajı ertesi sabah çekeceğimi söyledim. Yüzbaşı Kamil Ç., Faruk Bal'ın telsiz talebi ve miktarı konusunda Daire Başkanı Şükrü D. ile koordine kurduğunu söyledi.

HEMEN YERİNE GETİRİLDİ

Ertesi sabah talebi ilgili birime mesaj çektirdim. Aynı gün telsizlerin 14-15 Temmuz'da getirileceğine dair mesaj emri geldi. Ancak telsizler daha sonra gelmedi.

21 Temmuz'da ilgili birimden 190 adet el telsizinin kayıp olduğu, 15 Temmuz'daki kalkışma esnasında kullanılmış olabileceği değerlendirilerek telsizlerin yasaklı telsizler listesine dahil edilmesini bildiren bir mesaj geldi.

Binbaşı Özgür İ. başlarda bir şeyden şüphelenmese de yaşanılan olaylardan sonra Faruk Bal'ın190 telsizin kaybolmasından sorumlu olduğunu inandığını söyledi.

Tuğgeneral Faruk Bal ise ifadesinde, darbeyle ilgili tüm suçlamaları reddettiğini söyledi.

Star