FETÖ'cü işadamının serveti dudak uçuklatıyor!

FETÖ’nün ‘kara para trafiği’ akışında yapılan incelemede, örgütün kasası Abdulcabbar Kara’nın adına kayıtlı 500’den fazla mülk çıktı. Kara’nın bu mülkleri ‘himmet’ paralarından çalarak edindiği tahmin ediliyor.
FETÖ'cü işadamının serveti dudak uçuklatıyor!

Manisa’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün ‘kara para’ trafiği ve ‘himmet’ dolandırıcılığı mercek altına alındı. Yapılan araştırmada FETÖ’nün kasası olduğu belirlenen işadamı Abdulcabbar Kara’nın adına kayıtlı 500’ün üzerinde mülk çıktı. Mali Suçları Araştırma Komisyonu’nun (MASAK) ortaya çıkardığı kayıtların ardından, çoğunun kirada olduğu tespit edilen mülklere, Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy’un talebi üzerine tedbir kararı konuldu. Abdulcabbar Kara’nın adına kayıtlı olan bu mülkleri, örgüt adına toplanan ‘himmet’ paralarından çalarak edindiği üzerinde duruluyor. Abdulcabbar Kara soruşturma kapsamında işadamı Fikret Taşçı ile birlikte gözaltına alındı, Sorgusu devam eden Kara’nın tedbir kararının ardından iki emlakçı aracılığı ile SMS göndererek, kiracılarından kirayı banka hesabına yatırmamalarını, elden ödemelerini istediği ortaya çıktı. SMS gönderilen kiracılardan birçoğu durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan emlakçılar, ifadelerinin ardından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HDP’Yİ FİNANSE ETMİŞ
 
Soruşturmada,  Abdulcabbar Kara’nın, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili adaylarını finanse ettiği belirlendi. Kara’nın 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’nin İzmir’de düzenlediği mitinge katıldığı, ardından da maddi destek sağladığı öğrenildi.
 

Kaynak: Star