FETÖ'cülerin baskısı askerlikten istifa ettirdi

FETÖ mensuplarının baskısı nedeniyle çok sevdiği askerlik mesleğini bırakmak zorunda kalan Süleyman Yanık, yaşadıklarını unutamadığını belirtti
FETÖ'cülerin baskısı askerlikten istifa ettirdi

Gazi kardeşi olduğu için muaf tutulduğu askerliğe gönüllü olarak giden ve terhisinden sonra da uzman erbaş olarak görev yapan Hataylı Süleyman Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazi kardeşi olduğu için askere gitme gibi bir zorunluluğu bulunmamasına rağmen vatan sevgisi nedeniyle gönüllü olarak askere gittiğini anlattı.

Terhis olduktan sonra çok sevdiği askerliği uzman erbaş olarak sürdürmek istediğini aktaran Yanık, 2012 yılında komando uzman erbaş olarak Bolu'da göreve başladığını söyledi.

Yanık, mesleğinin ilk dönemlerinden itibaren FETÖ mensuplarını tanımaya başladığını anlatarak, "Onların din konusunda samimi olmadıklarını gördüm." dedi.

Mesleğinin başında olmasına rağmen FETÖ'ye yakın olmadığı için sürekli dışlandığını aktaran Yanık, kendilerine yakın olan askerleri sürekli iyi iş ve yerlere gönderdiklerine şahit olduğunu anlattı.

Yanık, uzman erbaş olmasına rağmen 3 ay boyunca ağaç kazma görevi verildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"2007 Karate Dünya Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü ve güreşlerde de Türkiye üçüncülüğüm olmasına rağmen sporda yetersiz görülerek yurt dışı görevlerine gönderilmedim. Abim Güneydoğu gazisi. Ben zorunlu olan askerliğe gazi kardeşi olmam vesilesiyle muaf olmama rağmen gönüllü gittim. Biz vatan için canımızı veririz. Benim gibi adamı bile askerlikten soğuttular. Bizim içimizde çok FETÖ'cü vardı belki ama ben bu kadar tüm kurumları ele geçireceklerini tahmin etmiyordum."

Yanık, 1 yıl sonra ise Kocaeli'ye tayini çıktığını anlatarak, "Rahatladım diye düşünürken, arkamdan kötü dosya göndermişler. Burada da bir komutanla FETÖ hakkında tartıştık. Ben o örgütü eleştirmiştim, o ise buna çok kızmıştı. Komando olmama rağmen 4 ay boyunca sadece ağaç kestirdiler. Devletin içindeki böyle insanlar bizi çok sevdiğimiz meslekten soğuttu." diye konuştu.

"O komutanlar şimdi tutuklu"

Yanık, zaman içerisinde baskıların daha da arttığını ve bu nedenle henüz daha başında olduğu mesleğini bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, ailesinin vazgeçirme çabalarına rağmen mesleğe başladıktan 2 yıl 14 gün sonra istifa ettiğini bildirdi.

Darbe girişiminin ardından, kendisine baskı yapan komutanlarının tutuklandığını öğrendiğini belirten Yanık, az da olsa yüreğine su serpildiğini aktardı.

FETÖ'cülerden çektiği çilenin sivil hayatta da bitmediğini kaydeden Yanık, "Birçok kuruma memur olarak başlamak için başvurdum ama hiçbirinden sonuç alamadım. Sonradan anladım ki kendi adamlarını alıyorlarmış. Her kurumu ele geçirmişler." ifadesini kullandı.