FETÖ'nün darbe girişimi Beyaz Saray önünde protesto edildi

ABD'nin farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce Türk'ün yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi Beyaz Saray önünde buluşarak, FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişimini protesto etti.
FETÖ'nün darbe girişimi Beyaz Saray önünde protesto edildi

ABD'nin farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce Türk'ün yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi Beyaz Saray önünde buluşarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimini protesto etti.

ABD'nin başkenti Washington DC'de Beyaz Saray önünde Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) organizatörlüğünde buluşan yüzlerce kişinin gerçekleştirdiği protestoya Virginia, Maryland ve New Jersey gibi eyaletlerden çok sayıda Türk ve farklı milletlere mensup Amerikalı Müslümanların temsilcileri katıldı.

Darbe karşıtı sloganların atıldığı protestoda AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Başkanı Yaşar Çolak, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad ve ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi (USCMO) Başkanı Üsame Cemal'in yanı sıra Suriyeli, Filistinli, Mısırlı, Bangladeşli, Ahıskalı ve diğer bazı milletlerin temsilcileri konuşmalar yaptı.

"FETÖ, DAEŞ ve PKK'dan farkı olmayan bir terör örgütüdür"

AK Parti İzmir Milletvekili Turhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin "Gazi" bir meclis olduğunu vurgulayarak, "FETÖherhangi bir örgüt değildir, DAEŞ'ten ve PKK'dan farkı olmayan bir terör örgütüdür" dedi. 

Yaşananlara darbe demenin olayı hafifleteceğine işaret eden Turhan, bunun düpedüz terörist bir saldırı olduğunu bildirdi.

Türkiye'ye bu hainliği yapanların asla affedilmeyeceğine değinen Turhan, bu kişilerin adalet ve tarih önünde hesap vereceğini ifade etti.

Washington Büyükelçisi Kılıç, Türkiye'de güçlü bir demokrasinin olduğuna vurgu yaparak, "Türk milleti tüm dünyaya demokrasiye ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gösterdi." diye konuştu.

DCA Başkanı Çolak, Türk milletinin çok büyük bir tehlikeyi güçlü bir dirayet ve duruşla atlattığına işaret ederek, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti.

TASC adına yaptığı basın açıklamasında MÜSİAD USA Temsilcisi Mustafa Tuncer, Türkiye'nin çok büyük bir tehlikeyi atlattığını, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilediğini ve Amerika'daki Türkler olarak Türk demokrasisinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

"Türk milletinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız"

Türkiye'nin gerçek bir demokrasiye sahip olduğunu vurgulayan CAIR Başkanı Awad, "Türk milletinin veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız." dedi.

USCMO Başkanı Cemal, Türkiye'nin sadece bölgesi için değil, tüm İslam dünyası için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Türk milletinin birkaç gündür yazdığı demokrasi destanını kutlamak için buradayız." ifadesini kullandı.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) Yönetim Kurulu Üyesi ve politik aktivist Murat Güzel, konuşmasında, "Maalesef bazı Amerikalı Kongre üyeleri, seçilmiş iktidara karşı yapılan darbe girişiminin daha iyi bir demokrasiye yol açacağını düşünüyorlar. Bu kişilerin demokrasi anlayışlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekir." diye konuştu.

Beyaz Saray önünde sıra dışı hikayesi olan protestoculardan biri de ABD'ye yaz döneminde çalışmak için gelen Miraç Gür adlı Türk öğrenciydi. Kaldığı Virginia'nın Manassas kentinden Beyaz Saray'a 6 saat pedal çevirerek gelen Gür, destek için bu kadar yolu bisikletle seve seve geldiğini belirtti.

Beyaz Saray önündeki yüzlerce kişi, konuşmaların ardından hayatını kaybedenler için hep birlikte dua etti. Protesto boyunca Türkçe ve İngilizce sloganlar atan protestocular bir süre daha darbe karşıtı eylemlerine devam etti.