FETÖ'nün darbe girişiminde dikkati çeken isim

FETÖ'nün darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasındaki Astsubay Üstçavuş Özsıcak'ın, Muhsin Yazıcıoğlu davasında da şüpheli olduğu ortaya çıktı.
FETÖ'nün darbe girişiminde dikkati çeken isim

FETÖ'nün darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasındaki Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak'ın, Muhsin Yazıcıoğlu davasında da şüpheli olduğu ortaya çıktı. 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın oteline saldırı yapan askerlerin isimlerinin açıklandığını, söz konusu isimler arasında Aydın Özsıcak isminin bulunduğunu söyledi.

Hafızamı zorladığını ifade eden Özdağ, "Bu ismi nereden biliyorum derken aklıma geldi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştükten sonra cenazeler bulundu. Birkaç astsubay oraya gittiler ve bunlar orada Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki önemli parçaları söktüler. Sonra o zamanki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e gelen bir ihbar üzerine, bu görüntüler ele geçti ve bunlar hakkında soruşturma açıldı. Gözaltına alındılar, ifadelerini verdiler, tutuklandılar ve 3. Yargı Paketi ile çıktılar." dedi.

Özsıcak ve diğer şüphelilerin, o dönem verdikleri ifadede, "Biz helikopter meraklısıyız, hobimiz, bu parçaları söktük." dediklerini anımsatan Özdağ, oysa sökülen parçaların, helikopterin en önemli parçaları olduğunu hatırlattı.

17-25 Aralık operasyonlarının ardından paralelcilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Muhsin Yazıcıoğlu cinayetiyle irtibatlandırmak istediklerine işaret eden Özdağ, "Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinde şüpheli olan Astsubay Özsıcak, Sayın Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerin arasında. Bunun sorgulanması, özel olarak incelenmesi lazım. Bu şahıs, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin oradaydı, parçalarını söktü sonra yargılandı. Aynı adam şimdi de burada. Bu adam özel bir adam, bu adam önemli bir adam." ifadesini kullandı.

"Benim dikkatimi çekti"

Özdağ, 15 Temmuz'un FETÖ'nün darbe girişimi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu darbe girişiminin arkasında paralelin olduğunu söylüyoruz. Yazıcıoğlu cinayetinde de Yazıcıoğlu'nun bazı görüşmelerini bu paralel yapı biliyordu. Hatta Yazıcıoğlu'na haber saldılar, 'Senin kimlerle görüştüğünü biliyoruz.' diyerek. Ondan sonra da 'Ayışığı, Ergenekon, Balyoz' gibi darbeci girişimleri oldu. Bu şahsın özellikle incelenmesi lazım. Benim dikkatimi çekti. Bu konunun özel incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Savcılar incelesin, ilgililer incelesin hatta o dönem onları yargılayan mahkemenin, Muhsin Yazıcıoğlu davasının hakimleri de yeniden gözden geçirilsin."

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasında oldukları iddiasıyla İzmir'de 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak da yer alıyor.