FETÖ'nün darbe girişimine Fas'ta protesto

FETÖ’nün darbe girişimi, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği önünde protesto edildi.
FETÖ'nün darbe girişimine Fas'ta protesto

Fas’ın başkenti Rabat’ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimine karşı gösteri düzenlendi.

Krallık Gençlik Hareketi tarafından Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği önünde düzenlenen destek gösterisine onlarca Fas vatandaşı katıldı.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fas Kralı 6. Muhammed’in resimlerinin yanı sıra üzerinde Türkiye ile Fas bayraklarının olduğu ve “Fas, kralıyla ve halkıyla beraber Türkiye’nin yanındadır", "Kardeş ülke Türkiye’nin meşru lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türk halkı gibi biz de yanındayız" ve "Darbe ve darbenin arkasındaki terör odaklarını kınıyoruz." ifadeleri yazılı olan pankart taşıdı.

Gösteride, "Türkiye’de teröre ve teröristlere hayır", "Yaşasın Türkiye, yaşasın Türk halkı", "En büyük Türkiye" sloganları atıldı.

Krallık Gençlik Hareketi Başkanı Dali Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin meşru iradesine karşı dış güçlerin de desteklediği darbe girişimini kınıyoruz. Fas halkı her zaman kardeş ülke Türkiye ile beraber olacaktır." dedi.

Fas’ın darbe girişimine ilk tepki gösteren ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Dali, "Arap dünyası için model teşkil eden kardeş ülke Türkiye’de yapılan darbe girişimi ülkenin istikrarını, ekonomisini ve birliğini hedef almaktadır. Türkiye’nin son yıllarda katettiği gelişmeyi çekemeyen ülkelerin fitnesiyle kalkışılan bu darbe girişimini engelleyen Türk halkını kutluyoruz." diye konuştu.

Gösteri sonunda dernek adına Türkiye Büyükelçiliği’ne, içerisinde darbe girişiminde vefat edenler için taziye mesajının yer aldığı zarf takdim edildi.