FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimi binlerce Silivrili tarafından protesto edildi
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Silivri'de binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekilli Mehmet Metiner, AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu meydanda toplanan vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara hitap eden Metiner, terör örgütü mensuplarının kökünün kazınacağını belirterek, ''Sizler bizlerden daha çok dik durdunuz, bizler de sizlerin sayesinde çıplak ellerle ölüme meydan okuduk. O Tankları, o F-16'ları dize getirdik Allah'ın izniyle. Aziz milletimizin çelik iradesini, yumruğunu görecek ve bir daha hiç kimse darbeyi aklının ucundan geçiremeyecek.'' dedi.

Celal Erdoğan da 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyenlerin halkın Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu vatan, millet sevgisini unuttuklarını belirterek, "İşgale karşı sizler meydanlara inerek karşı durdunuz. Tanka, topa, kurşuna siper oldunuz, işte bu Türkiye'nin ikinci Kurtuluş Savaşı'ydı. Sizlerin bu cesaretiniz, bu iman gücünüz, bu vatan sevginizden Allah razı olsun.'' diye konuştu.

Rıfat Kutlu ise darbe girişimini kınayarak alanda toplananlara teşekkür etti.

Kaynak: