FETÖ'nün el konulan okuluna şehit ismi verilecek

Beyşehir ilçesinde,  Anadolu kız imam hatip lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan okula şehit olan Türkan Tekin’in ismi verilecek.
FETÖ'nün el konulan okuluna şehit ismi verilecek

Beyşehir ilçesinde, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle el konularak Anadolu kız imam hatip lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan okula, darbe girişimine karşı verilen mücadelede tankın altında kalarak şehit olan Türkan Tekin’in isminin verilmesi yönünde çalışma başlatıldığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir'de FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Hazine'ye geçen ve mühürlenip kapatılan özel okulun, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte Anadolu kız imam hatip lisesi olarak olarak faaliyet göstermeye başlayacağını kaydetti.

Konuk, Beyşehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi adıyla öğrenci kayıtlarına başlayan okula, darbe girişimine karşı verilen mücadelede tank altında kalarak şehit olan Türkan Tekin'in adınının verilmesi için girişim başlattıklarını da belirterek, şunları ifade etti: 

"Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze resmi bir yazı ile Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen okulumuzun adının 'Şehit Türkan Tekin' olarak değiştirilmesi yönünde teklifte bulunduk. İnşallah kabul görüleceğini ümit ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu okulumuza 15 Temmuz darbe gecesinde 'vatan elden gidiyor' diyerek yola çıkan ve İstanbul Esenler'de cuntacıların kullandığı tankın altında kalması sonucu şehit düşen evli ve 3 çocuk annesi Türkan Tekin’in isminin verilmesini teklif ettik."