FETÖ'nün emniyet imamı dışarıda mı?

FETÖ'nün emniyet imamı dışarıda mı?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan görevden almaların amacına ulaşıp ulaşmadığı konusunda kamuoyunda büyük bir endişe hakim. Bunun son örneğinde MEVKA’da görevden alınanların arasında FETÖ’nün Emniyet İmamının olduğu, ancak bu kişinin bile ne göz altına  ne de sorguya alındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ülke çapında başlatılan paralel temizlik kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı çalışanlarından da 17 kişi açığa alınmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen akabinde, Türkiye genelinde hemen hemen tüm kurumlarda başlatılan FETÖ operasyonları MEVKA'ya da sıçramış bu kapsamda 17 Mevlana Kalkınma Ajansı personeli açığa alınmıştı. Personellerin 6’sı Konya, 1’i ise Karaman Ofisinde görev yapıyordu. İlk olarak Yeni Haber Gazetesinin duyurduğu operasyonda açığa alınan personelin bazılarının isimlerini şu şekildeydi:

Konya'dan Şükrü A., Çağatay T., F. Y., İbrahim Ö., Araştırılmasında fayda olanlar ise Yasemin Y. K. ve Oğuz Ç.

Karaman'dan Karaman Yatırım Destek Ofisi'nden Ali K.

ÖRGÜTÜ EMNİYET İMAMINDAN DİNLEYEMEYECEK MİYİZ? 

Günler geçtikçe ve operasyonlar üstündeki sis perdesinin aralanmaya başlamasıyla MEVKA’da gerçekleştirilen operasyonun ayrıntıları ve sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Ancak sonuçları itibariyle operasyonlarda koskoca üç soru işareti var. İlk soru işareti görevden alınanlardan Şükrü A. Şükrü A.’nın, Örgütün Emniyet İmamı olduğu ve görevden alınmış olmasına rağmen, herhangi bir şekilde ne gözaltına nede Emniyet tarafından sorguya alınmadığı iddiası ortaya atıldı. Sorgulanmamasının altında ‘Emniyetin İmamı’ olması mı yatıyor? sorusu ise gündeme bomba gibi düştü.  Konya kamuoyu bu noktada olabildiğince hassas. Aynı iddialar MEVKA’dan görevden alınan bir diğer isim olan Çağatay T. içinde geçerli. Çağatay T’de, Şükrü A. gibi aynı şekilde bir kamu kurumunun FETÖ imamı olduğu iddia edildi ve yine Şükrü A. gibi henüz onun içinde herhangi bir sorgu yada göz altının söz konusu olmadığı belirtildi. Yanıtını bulamayan üçüncü soru işareti ise MEVKA Karaman’da görev yaparken FETÖ terör operasyonları çerçevesinde görevden alınan Ali K. Ali K’nın da görevden alındığının kendisine tebliğ edildiği anda mesai arkadaşlarına “Bir yıl içinde yeniden darbe olacak, göreceksiniz geri geleceğim. İşte o zaman göreceksiniz hepiniz” diye tehditler savurduğu halde onun içinde herhangi bir sorgu, gözaltı yada bu tehdidin neye dayanılarak söylendiği konusunda herhangi bir girişimin başlatılmadığı iddia edildi. Hem de bu tehdit dolu sözler hakkında müdürleri tarafından tutanak tutulmuş olduğu halde. Konya kamuoyu bu konuda da gelişmeleri merakla bekliyor.    

YENİ HABER GAZETESİ

Kaynak:YENİ HABER