FETÖ'nün en etkili olduğu ikinci ülke

FETÖ, Türkiye'den sonra en çok o ülkede etkili...
FETÖ'nün en etkili olduğu ikinci ülke

"Tahşiyecilere kumpas" davası müdahillerinden Büyükfırat, mahkemedeki beyanında, FETÖ'nün, Azerbaycan'da geniş faaliyetleri bulunduğunu belirterek, "Dünyada belki de en etkili oldukları ikinci ülke Azerbaycan'dır." dedi.

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY)Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 25. duruşmaya, Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık, başka suçtan tutuklu 3 sanık ile bir tutuksuz sanık katıldı. Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 3 müdahil de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, beyanda bulunan müdahillerden Hüseyin Büyükfırat, Mahkeme Heyeti Başkanı Canel Rüzgar'ın, "Tahşiyeciler grubuna 2 trilyonluk yardımda bulunduğunuz iddiaları var. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, iddiaları yalanladı.

Büyükfırat, "Evet ben de merak ettim. Bu kadar parayı verecek durumum o zamanlar yoktu ki. Bütün malvarlığım kadar o zaman neredeyse bu para. Bütün mal varlığımı hesaplamışlar." diye konuştu.

"Fetullah Gülen Azerbaycan'a girişimi yasaklattı"

Tahşiyeciler grubuna maddi destek vermediğini, para topladıklarına şahit olmadığını ve grubun bu yönünü beğendiğini aktaran Büyükfırat, Başkan Rüzgar'ın, "Azerbaycan'da sana Fetullah Gülen ile ilgili konuşanlar oluyor muydu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Azerbaycan'da bu yapının çok geniş faaliyetleri var. Dünyada belki de en etkili oldukları ikinci ülke; Azerbaycan'dır. Bu yapı benden para istedi. Onların yaptığı hizmetle ilgili, 'Bir Müslüman olarak size yardım ederim ancak benim ölçülerim var. Sizin talepleriniz buna uygun değil, sizinle hiç bir alakam olamaz.' dedim. Beni bizzat Fetullah Gülen uyardı, haber gönderdi. 'Türkiye ile alakam yok.' diyebileceğim durumdayken beni Azerbaycan'la bağladılar, bizzat bu ülkedeki faaliyetlerimden dolayı. Fetullah Gülen 2003'te Azerbaycan'a girişimi yasaklattı."

"Benim üzerimden İHH'ya ulaşacaklardı"

Gülen grubuyla 2000'li yıllarda başlayan kavgaları olduğunu vurgulayan Büyükfırat, "İHH'nın kurucularındanım ve Kafkasya temsilcisiyim. Milli görüş kökenliyim. Benim üzerimden İHH'ya ulaşacaklardı. Başarılı olsalardı hedef; İHH idi. Bu adamlar 2000 yılından beri benimle hiç bir aklın almayacağı şekilde uğraştılar." dedi.