FETÖ'nün firari imamı dünürünü silahla tehdit etmiş

FETÖ'nün sözde "Güney Afrika sorumlusu" olduğu ileri sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan firari Necdet İçel'in, "silahlı tehdit" suçundan aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının Yargıtayca da onandığı ortaya çıktı.
FETÖ'nün firari imamı dünürünü silahla tehdit etmiş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün sözde "Güney Afrika Sorumlusu" olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan, mahkemece "CMK'nın 248. maddesinde yer alan zorlama amaçlı el koyma ve temi̇nat belgesi̇" kapsamında üzerine kayıtlı mal varlıkları için el koyma kararı çıkartılan Necdet İçel'in, dünürünü tehdit etmekten ceza aldığı ortaya çıktı.

İçel'in, 2011 yılında kızını kaçıran, şu an damadı olan M.P'nin annesi Emine P'nin evine bu olay nedeniyle giderek silahla tehditte bulunduğu, bunun üzerine kadının polise ve savcılığa başvurduğu öğrenildi.

Savcılığın soruşturma sonrası "ruhsatsız tabanca taşımak" ve "silahlı olarak algılanan aletle tehdit" suçlamasıyla hazırladığı iddianame İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilince, İçel hakkında dava açıldı.

Dünürünü tehdit etmiş

Emine P. mahkemede verdiği ifadede, İçel'in Bornova Koşukavak Mahallesindeki evlerine silahlı halde gelip "Bana oğlunu ve kızımı bul getir. Bulmazsan, ahiret aleminde buluşmak üzere oğlun ile helalleş, ahiret aleminde görüşürsün." şeklinde tehdit ettiğini öne sürdü.

İçel ise mahkemedeki savunmasında, tabancanın "bulundurma ruhsatı" olduğunu bildirerek, kızının eve gelmemesi üzerine kaçtığını öğrendiğini, bu nedenle Emine P'nin evine gittiğini, tehditte bulunmadığını savundu.

Tanıklar E.Ö. ve F.Ç. ise Emine P'nin evinin kapısına gelen İçel'in, belindeki silahı göstererek, tehdit ettiğini iddia etti.

Mayıs 2012'de tamamlanan yargılama sonunda "ruhsatsız tabanca taşımaktan" beraatine karar verilen İçel, "silahlı tehdit" suçundan ise 1 yıl 8 ay hapse mahkum edildi ve hüküm 5 yıl süreyle ertelendi.

Yargıtay'a gönderilen dosya, geçtiğimiz günlerde onandı.