FETÖ'nün gizli tüneli ortaya çıktı!

FETÖ'nün İzmir'deki eğitim kurumu olan ve el konulan Yamanlar Koleji'nde 200 metrelik tünel bulundu.
FETÖ'nün gizli tüneli ortaya çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin yer aldığı yerleşkede, cami ile yemekhane arasında tünel olduğu belirlendi.

Yemekhanenin bulunduğu binanın alt katında, kalorifer kazanlarının olduğu bölümde tünel bulundu. Aydınlatma lambaları da olan tünelin, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde olduğu görüldü.

HALININ ALTINDA GİZLİ

Tünelde ilerleyen ekipler, caminin alt katındaki bir odaya ulaştı. Tünelin bu çıkışının tahta bir kapakla kapatıldığı, üzerinin halıyla gizlendiği belirlendi. Hangi amaçla yapıldığı araştırılan tünelin toplam uzunluğunun 200 metreden fazla olduğu ifade edildi.

AYNALARLA KAPATILMIŞ

Öte yandan, okul binasında özel asansörle çıkılabilen 5 ve 6'ncı katta özel toplantı salonları, otel odaları gibi kapılarında numaraların bulunduğu odalar ve mutfağın yer aldığı görüldü. Asansörün sadece bu katlara çıktığı, başka katlarda ise asansörün kapı yerlerinin boy aynalarıyla kapatıldığı kaydedildi.

Kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin adı da değiştirilmiş, İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı bu okula verilmişti.