FETÖ'nün hedefinde Hacettepe Teknokent de vardı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Özen, "FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Teknokent binasına bir zırhlı araç içinde 4 silahlı kişi geldi. Bütün odaların kapılarını kırarak açtılar." dedi.
FETÖ'nün hedefinde Hacettepe Teknokent de vardı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, üniversitenin Teknokent binasına zırhlı bir araç içinde 4 silahlı kişinin geldiğini belirterek, "Bütün odaların kapılarını kırarak açtılar. Biz Teknokent olarak adını söylemekte artık beis olmayan örgütle çok mücadele içindeyiz. Mahkeme, suç duyurusu, savcılık... muhtemelen onlarla ilgili bir evrak almaya geldiler." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özen, darbe girişiminin olduğu gece saat 23.00 civarında Teknokent binasına bir zırhlı araçla 4 silahlı kişinin girdiğini ve bütün odaların kapılarını kırarak açtıklarını anlattı.

Silahsız olmaları nedeniyle Teknokent'teki güvenlik görevlilerini, gelen kişilere müdahale etmemeleri, ancak güvenlik kameralarının çalıştığından emin olmaları konusunda uyardığını dile getiren Özen, olayı emniyet güçlerine bildirdiklerini söyledi.

Özen, kamera kayıtlarına göre bu silahlı kişilere bir süre sonra telefon geldiğini, bunun üzerine derhal toplanıp gittiklerini ifade ederek, "Muhtemelen tam yapmak istediklerini bitirememiş olabilirler, ama ne için geldikleri belli. Türkiye'de üniversite olarak sadece Hacettepe Üniversitesi Teknokent'e girdiler. Biz Teknokent olarak adını söylemekte artık beis olmayan örgütle çok mücadele içindeyiz. Mahkeme, suç duyurusu, savcılık... muhtemelen onlarla ilgili bir evrak almaya geldiler." diye konuştu.

Bilgi ve belgelerin ne zamandan beri toplandığına ilişkin soru üzerine de Özen, çoğunlukla savcılığa intikal eden belgelerin son 3-4 sene ile ilgili olduğunu kaydetti.

"Örgütün menfaat sağladığına ilişkin bilgiler Teknokent'teydi"

Özen, darbe girişimi öncesinde gerek Mali Suçları Araştırma Kurulu gerek Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ile iş birliği içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Zaten ortada örgüte yönelik bir süreç vardı ve o süreç muhtemelen bir yere doğru evriliyordu. Bu bilgiye sahip olanların da onu muhtemelen akamete uğratmak için böyle bir girişimde bulunduklarını düşünüyorum. Bence zaten bu örgüt ile ilişkilendirilen ve bu ilişkinin emniyete yansımış, savcılığa yansımış olan bilgi belgeleriyle, açılacak soruşturmaların hepsinin bilgisi ellerinde olduğu için bunları ortadan kaldırarak kendilerini aklamaya yönelik bir girişimdi. Çünkü zaten o bilgi ve belgeler de Teknokent ile ilgili işlerde bu örgütün ekonomik olarak menfaat sağlayıcı ilişkilerini ortaya koyan bilgi, belgelerdi. Muhtemelen binaya gelerek o belgeleri alıp götürmeyi hesapladılar."