FETÖ'nün İK'sına yönelik soruşturmada 15 tutuklama

FETÖ/PDY operasyonu ile ortaya çıkarılan ve devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ileri sürülen dernekle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 29 kişiden 15'i tutuklandı
FETÖ'nün İK'sına yönelik soruşturmada 15 tutuklama

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan bir insan kaynağı derneği ile operasyonda gözaltına alınan 11 yönetici ve çalışanın adreslerinde ele geçirilen yaklaşık 10 bin kişilik öz geçmiş havuzunu ve dijital materyalleri incelemeye aldı. 

Dijital materyallerdeki şifreleri çözen ve öz geçmiş havuzundaki isimlerle karşılaştıran ekipler, 29 kişinin FETÖ tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmek için bazı kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini belirledi.

Bu kapsamda öğretmen, polis, zabıt katibi, gardiyan ve vergi memurlarından oluşan 3'ü kadın 29 kişi gözaltına alındı.

Örgütün amaçları doğrultusunda kamuya yerleştirilmişler

Operasyonda ele geçirilen öz geçmiş havuzu ve dijital materyallerde yapılan incelemelerde, dernek yöneticilerinin, kendilerine öz geçmişini bırakan kişilerle mülakat yaptıkları, bu kişiler için FETÖ'ye yakınlıkları ve referanslarına göre 1'den 5'e kadar puan verdikleri tespit edildi. Bu puanlamaları öz geçmişlere not olarak düştükleri, yüksek puan alan kişileri örgütün amaçları doğrultusunda kamu kurumlarına yerleştirdikleri ortaya çıktı. 

15 kişi tutuklandı

Operasyonda gözaltına alınan 29 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu kişilerden 10'u savcılıktan serbest bırakıldı, mahkemeye çıkan 19 kişiden 15'i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.