FETÖ'nün medya yapılanması davası

"Örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından 19'u tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, bazı sanıkların son savunmaları alındı- İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığın savunmasını aldığı duruşmayı, diğer sanıkların da savunmasını tamamlayabilme
FETÖ'nün medya yapılanması davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 29 sanığın, ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından yargılandığı dava, sanıkların son savunmalarının tamamlanması için 7 ve 8 Mart tarihlerine ertelendi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen bugünkü duruşmada, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler ve Halil İbrahim Balta, son savunmalarını yaptı. Sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Beyanda bulunan sanık avukatları da müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti başkanı Taner Akıncı, davanın tutuklu sanıklarından Emre Soncan ile ilgili, terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ve "FETÖ/PDY üyeliği" suçlamalarıyla ayrı bir dava dosyası açıldığını belirterek, Soncan'ın dava dosyasının bu davadan ayrılacağını ve diğer dosyayla birleştirileceğini ifade etti.

Heyet, duruşmayı sanıkların son savunmalarının tamamlanabilmesi için 7 ve 8 Mart tarihlerine erteledi.





Kaynak: