FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi planı!

Konya'da yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ/PDY yapılanmasının ardından bilgi sahibi 750 kişinin alınan ifadeleriyle çarpıcı bilgilere ulaşıldı. İtirafçı A.K., FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi'ni nasıl ele geçirdiğini anlattı.
FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi planı!

FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi ile ilgili planını açıklayan itirafçı A.K. polise verdiği ifadesinde "Sabah Dershanesinde çalıştığım yıllardan daha sonraki yıllarda Mevlana Ünversitesi kurulmuştu. Yapılan sohbet toplantılarında üniversiteye el atmamız gerektiği söyleniyordu. Selçuk Üniversitesi'ne çok ağırlık veriyorlar. Orası bizim olacak. Üniversiteyi biz yöneteceğiz diyorlardı. Mustafa Songür'den duyduğuma göre, Ali Akın, Avukat Memduh Oğuz, Hakkı Gökbel,Süleyman Türk, Bülent Oran, Alim Gür Meram'da kime ait olduğunu bilmediğim bir villada toplatı yapmışlar ve bu konuda bir takım karar almışlar. Bu yukardaki isimler Gülen cemaatinin en üst konumdaki isimleridir.

Türkiye genelinde cemaate ait üniversite sayısının artması gerektiğini diğer taraftan da devlet üniversitelerinde cemaat mensubu sayılarının artması gerektiğini söylüyorlardı. Sabah Dershanesi Zafer Şubesi'nde bulunan konferans salonunda  yapılacağını ve geniş katılımlı bir toplantı olacağını söylediler. Hatırladığım kadarı ile bir Pazar günüydü. Konferans salonuna girdiğimde yaklaşık olarak 100-150 kişi vardı. Benim sohbet grubumda bulunan muhasebeciler dışında Genel Müdür, Şube Müdürleri, cemaate bağlı yurt müdürleri, dershane öğretmenleri, üniversite öğrencisi olan cemaat ev abileri de vardı. Kalabalığı görünce büyük ve öneml bir toplantının yapılacağını zaten anlamıştım. Toplantı başladı, toplantıyı Ankara ilinden gelen ismini hatırlamadığım orta boylu, bıyıklı, siyah saçlı, görsem tanıyabileceğim cemaatin önde gelen bir abisi yönetti.

Toplantının başlamasından sonra bir saat kadar cemaatin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri anlatıldı. Sonrasında ise Genel Müdürden Konya ilindeki faaliyetlerle ilgili bilgi alındı. Devamında ise tüm Türkiye genelinde cemaate ait üniversite sayısının artması gerektiğini, bir taraftan da devlete ait üniversitelerde cemaat mensubu sayılarının arttırılması gerektiğini söylüyorlardı.  Konya'yla ilgili olarak da Mevlana Üniversitesi'nin sağlam temellere oturtulması ve büyüyebilmesi için Selçuk Üniversitesi'nin önemli bir yeri olduğu, yapılacak rektörlük seçimlerinin cemaat için çok önemli olduğu söylendi. Meram Tıp'taki akademisyen Hakkı Gökbel'in rektörlük seçim için hazırlanacağı ve destekleneceği söylendi. Aynı toplantıda, toplantıya katılan öğretmenlere üniversite mezunlarına ve okuyan öğrencilere biran evvel yüksek lisansa başvurarak başta Konya olmak üzere öğretim görevlisi olarak yerleşmeleri gerektiği ve bunun cemaat açısından ve açılacak diğer cemaat üniversiteleri açısından çok önemli olduğu vurgulandı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİ HABER GAZETESİ