'FETÖ'nün teröristleri, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz'

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ''FETÖ'nün teröristleri, haşhaşiler, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz inşallah.'' dedi.
'FETÖ'nün teröristleri, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz'

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişiminin ardından Saraçlar Caddesi'nde demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların sadece bir demokrasi nöbeti tutmadıklarını, aynı zamanda vatan savunması yaptıklarını dile getiren Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu yüzden bu millet eli öpülesi bir millettir. Yıllarca söylüyoruz, dilimizde tüy bitti, 'bunlar haindir' dedik, 'bunlar Türkiye düşmanıdır' dedik, bazıları inanmadı. Ama o gece maskeleri düştü, ne kadar eli kanlı terör örgütü olduklarını bu millet gördü. O gün helikopterlerin kurşun yağdırdığı insanların alnında AK Parti'li mi yazıyordu, CHP'li veya MHP'li mi yazıyordu? Hepsi bu vatanın evlatlarıydı. Onlar canlarımıza, insanlarımıza kastettiler. Zombi gibi ölüm makinesine çevirdikleri hainler milletimize kastetti. Hep birlikte bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bu bir vatan savunmasına dönüşmüştür. Hangi partiden olursa olsun bu vatanın evlatları olarak istikbalimize, vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize sahip çıkacağız, haşhaşilere bırakmayacağız inşallah. FETÖ'nün teröristleri, haşhaşiler, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz inşallah.''

''Kullanım süresi dolan çete çöpe atılacak''

Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu vurgulayan Akdoğan, ''Bu millet geziden sonra ne dedi 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Milletin adamlarına aziz milletimiz sahip çıktı. Bütün oyun 'Erdoğan'ı devirsek Türkiye'yi esir alırız' dediler. Bu yeni başlamadı, bunlar darbenin şartlarını dış kamuoyunda hazırladılar ama Türk milletini unuttular. Bunların düğmeleri dışarıdan basıldı. Kirli oyunu milletimiz bozdu. Türkiye'deki darbelerin dışında bir dış güç vardır, Türkiye'yi uydu devlet yapmak istedikleri için çaba gösterdiler. İçerideki iş birlikçi paralel çeteyi temizliyoruz ama ağababaları dışarıda duruyorlar. Bunlar 40 yıldır her yere sızdılar ama millete sızamadılar, milleti hep küçümsediler. Ama bu millet top, tank, tüfek hiçbiri fayda etmedi, 40 yıl ilmek ilmek ördüler ama şimdi kullanım süresi dolan çete çöpe atılacak.'' şeklinde konuştu.