'FETÖ'nün tüm unsurlarının temizlenmesi bir zarurettir'

FETÖ'nün darbe girişimine akademik dünyadan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Darbe girişimine katkı sunan tüm FETÖ unsurlarının temizlenmesinin milletin bekası için gerekli olduğu vurgulandı.
'FETÖ'nün tüm unsurlarının temizlenmesi bir zarurettir'

FETÖ'nün darbe girişimine akademik dünyada da tepkiler devam ediyor.

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfınca yapılan yazılı açıklamada da bireysel hak ve özgürlüklerle ortaya çıkmış meşru halk iradesi üzerine cebren ve hileyle yapılan darbe girişimi ve uygulanan terör şiddetle kınandı.

PKK ve her türlü dış tehditle mücadele eden TSK'nın kurumsal itibarının zedelenmemesinin önemli olduğu vurgulanan açıklamada, "Darbe kalkışmasına katılan ve destek veren üniformalıların teslim alınmasının sadece devlet görevlileri tarafından yapılmasının önemini vurguluyoruz. Başta TSK, emniyet ve yargı olmak üzere tüm devlet kurumlarındaki yapılanmalarının ve bu yapılanmalara maddi destek sağlayan tüm unsurların temizlenmesini milletimizin bekası için zaruri görüyoruz." denildi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Senatosunca yapılan yazılı açıklamada, demokratik yollarla seçilmiş, milletin meşru desteğini almış milli iradeye karşı, ülkenin huzurunu bozmak için anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerin her zaman karşısında bulundukları kaydedildi.

Açıklamada, "Vatanın bütünlüğüne, cumhuriyetimize, demokrasimize, toplumsal huzura ve ülkemizin refahına yönelik olan bu tür tutum ve davranışların, bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da karşısında yer aldığımızı ve alacağımızı bildiririz." ifadelerine yer verildi.

"Ülkemi̇z i̇çi̇n hizmet etme idealinden vazgeçmeyeceğiz"

Başkent Üniversitesi Senatosu'nun açıklamasında, demokrati̇k yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneti̇ci̇lerin ancak halkın oyuyla değiştirilebileceği belirtildi.

Bu tür hai̇n saldırıları düzenleyen terör örgütlerinden temizlenerek, aydınlık bi̇r geleceğe en kısa zamanda ulaşılacağına işaret edilen açıklamada, "Ülkemi̇ze ve anayasal düzeni̇mi̇ze daha fazla ve bilinçli bi̇r şekilde sahi̇p çıkmamız gereken bu karanlık günlerde, her türlü gayret ve fedakarlıkla çalışmaya devam ederek, milleti̇mi̇z ve ülkemi̇z i̇çi̇n hizmet etme idealinden vazgeçmeden birlik ve bütünlüğümüzü koruyacağımıza söz veri̇yoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Cübbeleriyle darbeye karşı koyan üniversite yönetimleri harikulade"

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu yaptığı açıklamada, meydanlarda darbe girişimine karşı oluşan birlik ve beraberliğin geleceğe umut ve azimle bakılması için en somut vesile olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletin birlikte ve omuz omuza vererek karşı duruşuyla engellenen darbe girişiminde, bu kutsal tavrı sergileyen millete üniversite gençliği olarak 'teşekkür' eden Ağaoğlu, demokrasi şehitlerine rahmet, şehit yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.