'FETÖ'nün yöneticilerine 'imam' değil 'terörist' densin'

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin "imam" sıfatıyla anılmasına tepki göstererek, "Bunlara FETÖ’nün teröristi denebilir. İmam diye tabir edilmesin." dedi.
'FETÖ'nün yöneticilerine 'imam' değil 'terörist' densin'

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı ve Dar-ül Hadis Camii İmamı Mahmut Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de görev yapan imamların, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bölge ve mahalle sorumlularına "imam" denmesine karşı olduklarını söyledi.

Eroğlu, imamların insanları iyiliğe yönlendiren kişiler olduğunu belirterek, "İmam, hainlik yapmaz, teröristlik yapmaz, yapamaz. Ama bu imam diye tabir edilen insanlar millete kurşun sıkmıştır. Biz bu hainlere imam denmemesini istiyoruz." diye konuştu.

"Teröristle imam asla yan yana gelemez"

FETÖ mensuplarına imam denmesine karşı olduklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti

“Türkiye’de din görevlileri olarak biz şuna üzülüyoruz. Bu kalkışmayı yapan FETÖ. Bu örgütün mensupları şu imam bu imam diye konuşuluyor. İşte bir bölgenin imamı ya da mahallenin imamı diye tabir ediliyor. Bunlara FETÖ’nün militanı, FETÖ’nün teröristi denebilir. Bölge teröristi, mahalle teröristi densin. İmam diye tabir edilmesin. Teröristle imam asla yan yana gelemez. İmamlık saygın bir makamdır. Milletimizin hürmet ettiği bir makamdır. İmam, toplumun önderidir. İmam, toplumu iyiliğe güzelliğe sevk eden kişidir. İmam, hainlik yapmaz, teröristlik yapmaz, yapamaz. Ama bu imam diye tabir edilen insanlar millete kurşun sıkmıştır, milletin üzerine tank sürmüş, bomba atmıştır. Biz bu hainlere imam denmemesini istiyoruz. Bunlara hak ettikleri isimle davranılması gerek. Ben devlet büyüklerimizden ve basınımızdan bunlara ‘imam’ tabirinin kullanılmamasını istirham ediyorum. Bunlara kullanılacak bir sıfat varsa terörist sıfatıdır."