FETÖ/PDY soruşturmasında 4 tutuklama

İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 zanlıdan 4'ü tutuklandı.
FETÖ/PDY soruşturmasında 4 tutuklama

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında, İzmir'deki 14 adres ile Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 22 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 22 şüpheliden, aralarında örgütün İzmir'deki kasası olduğu iddia edilen Ö.K ile bölge sorumluları olduğu ileri sürülen M.B, İ.T ve A.H.T, "terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne "himmet" adı altında finansman sağlamak" suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 18 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme, örgütün Ege Bölge sorumlusu olduğu iddia edilen ve düzenlenen operasyonda adresinde bulunamayan Bekir Baz hakkında ise "yakalama" kararı verdi.

 İzmir merkezli 8 ilde önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların bazı iş adamları ve esnaftan ikna, tehdit ve şantajla para topladıkları ileri sürülmüştü. Operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait önemli bilgilerin yer aldığı 15 yıllık arşivin ele geçirildiği belirtilmişti. 

Evinde yapılan aramada bazı dijital verilerine el konulan ve örgütün Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın bir süre önce yurtdışına kaçtığı ileri sürülmüştü.