'FETÖ/PDY'den aranan iş adamı Yunan adalarına kaçarken yakalandı

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı ve yurt dışı çıkış yasağı olan iş adamının Muğla sahillerinden Yunan adalarına kaçmak isterken yakalanarak tutuklandığını bildirildi.
'FETÖ/PDY'den aranan iş adamı Yunan adalarına kaçarken yakalandı

Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı ve yurt dışı çıkış yasağı olan iş adamının Muğla sahillerinden Yunan adalarına kaçmak isterken yakalanarak tutuklandığını bildirildi.

Başsavcı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Mayıs'ta "terörizme finansman sağlamak ve FETÖ örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Gümüşova ilçesinde bulunan "Çakıroğlu Petrol Ürünleri ve Turizm Ticaret Ltd. Şti. ve Çakıroğlu Lojistik Taşımacılık Dağıtım ve Ticaret AŞ"ye kayyum atandığını hatırlattı.

Şirketlerine kayyum atanan iş adamı Muhammed Çakır hakkında "yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol altına alınması" yönünde karar alındığını aktaran Güre, "Şüpheli, yasa dışı yollardan gizlice Muğla sahillerinden lüks bir yatla Yunan adalarına kaçmakta olduğu yönündeki istihbari bilgiler doğrultusunda sahil güvenlik ekipleri tarafından cumhuriyet başsavcılığımız talimatıyla yakalanarak tutuklanmıştır." ifadesi kullanıldı.

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında şirketlerine kayyum atanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Muhammed Çakır, lüks bir yatla Marmaris'ten Yunanistan'a ait adalara geçmeye çalışırken dün yakalanmış, iş adamı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.