FETÖ'ye ait yurdu eski futbolcuya satmışlar

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait bir öğrenci yurdunun geçen yıl eski bir futbolcuya satıldığı öğrenildi.
FETÖ'ye ait yurdu eski futbolcuya satmışlar

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Çankırı Defterdarlığınca mühürlenen bir öğrenci yurdunun 2015'te eski futbolcu Murat Dönmez'e satıldığı ortaya çıktı.

Çankırı'da FETÖ'ye ait olduğu bilinen KOTKU Eğitim Kurumları Yayıncılık ve Ticaret AŞ tarafından uzun yıllar işletilen ve iki ayrı bloktan oluşan Özel Emir Karatekin Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun 1 bloğu geçtiğimiz yıl 26 Kasım'da eski bir futbolcuya satıldı.

Binanın satışının yapılmış olmasına rağmen içerisinde FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen şirketin eşyaları bulunuyordu. Bu nedenle FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Defterdarlık tarafından her iki blok mühürlenirken içerisindeki eşyalar Kredi Yurtlar Kurumuna devredildi.

Kayıtlara göre, yaklaşık 2 bin 300 metrekare arsa üzerine kurulan 4 katlı bina, geçen yıl eski futbolcu Dönmez'e 1 milyon 117 bin liraya satıldı. Eski futbolcunun bir süre önce binanın üzerine satılık ve kiralık ilanı asmasına rağmen Çankırı Defterdarlığınca içerisindeki eşyalar nedeniyle bina mühürlendi.

Birinci, ikinci ve üçüncü ligde birçok takımda forma giyen Dönmez'in yurdun eski sahibi KOTKU AŞ'nin ortaklarından birinin akrabası olduğu ve söz konusu kişinin Çankırı'daki FETÖ'ye yakınlığı nedeniyle mal varlıklarına el konulan bazı şirketlerde hissesi bulunduğu öğrenildi.

KOTKU şirketine ait Çankırı'daki diğer taşınmazlar da Defterdarlık tarafından mühürlenmişti.