FETÖ'ye dev darbe! Çok sayıda gözaltı var...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ tarafından gaybubet evi olarak kullanıldığı tespit edilen Ankara'da 39 farklı adreste arama ve gözaltı kararı verildi. Yapılan aramalar sonunda 28 kişi yakalanırken, 24 bin dolar ele geçirildi.
FETÖ'ye dev darbe! Çok sayıda gözaltı var...

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına  ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerle bu kişilerden  sorumlu sivillerin de bulunduğu 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün TSK yapılanmasının  deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

 Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan  kişilerden alınan ifadelerle, örgüt içinde kontörlü hat/ankesörlü telefonla  iletişim kuran, aralarında muvazzaf askerler ve terör örgütü yöneticisi siviller  tespit edildi.

Kimlikleri belirlenerek hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin  yakalanması için İstanbul ve 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin 18'inin kara ve hava kuvvetleri komutanlıklarında  muvazzaf olarak görev yaptığı, ikisinin de askeri öğrenci olduğu, diğer  zanlıların ise bu askeri kişilerden sorumlu ve örgüt içinde sözde "öğretmen" ile  "serdoktor" olarak faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Şüpheliler hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem  yapılacağı öğrenildi.

"Askeri bilgileri örgüte sızdırmış"

  Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden hava astsubay B.K.  hakkında, İstanbul'da görev yaptığı askeri birlikte, "askeri nitelikli bilgileri  çalarak örgüt içinde üst sivil sorumlu olan ve daha önceki soruşturmalarda terör  örgütü yöneticisi olmaktan tutuklanan E.A'ya casusluk amacıyla verdiğinin" tespit  edilmesi üzerine ayrıca "askeri casusluk" suçundan işlem yapılacağı kaydedildi.