FETÖ'ye finansal destek sağlayan 16 şüpheli tutuklandı

İzmir merkezli 4 ilde FETÖ'ye "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya'ya gönderdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı tutuklandı.
FETÖ'ye finansal destek sağlayan 16 şüpheli tutuklandı

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 16'sı hakkında tutuklama kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye finansal kaynak aktardıkları iddiasıyla İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'da gözaltına aldığı 26 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 16 kişi "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Mahkeme zanlılardan birinin salıverilmesine, 9'unun da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY'nin finans yapısına yönelik 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Erzurum ile Manisa'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, hakkında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 26'sı gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, örgüte "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya'ya gönderdikleri, bu paralarla gruplar halinde yurtdışı seyahatlerine çıktıkları iddia edilmişti.