FETÖ'ye yönelik yurt genelinde operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yurt genelinde operasyonlar devam ediyor.
FETÖ'ye yönelik yurt genelinde operasyon

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, kapatılan Gül Eğitim Kültür ve Çevre Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 15 üyesi, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kerem Aydın, Sinan Şaşmaz, Salih Taşkıran, Bünyamin Demir, Ali Kök, Evren Üstün ve Mustafa Kıral tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karabük

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda operasyon düzenledi. 

Operasyonda iş adamları A.S.G, Ş.T, M.E, F. K ve H.K ile öğretmen E.E gözaltına alındı. 

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, emniyet içindeki yapılanmaya yönelik operasyon yapıldı. 

Operasyonda polis memurları A.U, M.K, İ.İ, H.S, H.I, M.C ve İ.T gözaltına alındı. 

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Artvin

Artvin Valiliğinden alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde Artvin Çoruh Üniversitesinde (AÇÜ) görevli 8 akademik ve idari personel, aynı üniversiteden mezun 2 kişiyle bir öğretmen ve bir hemşire yakalandı.

Zanlılardan 9'u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AÇÜ'de görevli 3'ü yardımcı doçent, 2'si araştırma görevlisi ve biri memur olmak üzere 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bir yardımcı doçent, hemşire ve öğretmen yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında bir yardımcı doçent ile AÇÜ'den mezun 2 kişinin işlemleri sürüyor.