Fetullah Gülen Sözcü ve Birgün'ün yalanına sarıldı

FETÖ lideri Fethullah Gülen, 15 Temmuz'da darbe girişiminin halk tarafından bastırılması sonrası yaptığı hezeyan dolu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.
Fetullah Gülen Sözcü ve Birgün'ün yalanına sarıldı

ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Saylorsburg kasabasındaki çiftlik evinde faaliyetlerine devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen, 15 Temmuz'da darbe girişiminin halk tarafından bastırılması sonrası yaptığı hezeyan dolu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Darbeye karşı direnirken 241 kişinin şehit olmasını görmezden gelen Gülen, 15 Temmuz ihanet girişiminin gündemi değiştirmek için yapıldığını iddia etti. Sözcü ve Birgün gibi gazetelerin 15 Temmuz'dan önce ortaya attığı "Erdoğan'ın diploması sahte" yalanına sarılan Gülen, “Diplomasız önemli makamları işgal ettiklerinden dolayı, gündemi değiştirmek için -esasen- bu türlü şeyleri ortaya attılar. Hatta ihtilal ve inkılap senaryoları yaptılar" ifadelerini kullandı. Gülen, tepki çeken konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belliydi; bütün dünya -aynı zamanda- meseleyi görüyor. Nasıl bir ihtilal, nasıl bir inkılap, nasıl bir darbedir ki bu, evvela elde etmeleri gerekli olan insanlar yerine halkın üzerine yürüyorlar? Böyle ahmakça bir şey olamaz! Dünyada aklı başında olan insanlar, herkes, bu meselenin onların dediği şekilde kabul edilmesini akılsızlık gibi, cinnet gibi görüyorlar, bir yönüyle hezeyan olarak kabul ediyorlar. Dünyanın değişik yerlerinde bir sürü mecmuada, bir sürü gazetede de çıktı bu."

Marmara Üniversite'sinden diploma iddialara yalanlama

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından özellikle 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Sözcü, Birgün, Odatv gibi yayım kuruluşları "Erdoğan'ın diploması sahte" iddialarını dile getirmişti.

Sosyal medya ve yazılı basında yer alan "Erdoğan'ın diploması sahte" iddialarına Marmara Üniversitesinden açıklama gelmişti. Rektörlükten yapılan duyuruda, "Şahsa sıkı surette bağlı hak" kapsamında bulunan resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma" iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur denilmişti.


“Başınızı sallamayın"

Gülen, konuşmasındaki saçmalıkları örgüt mensuplarına onaylatmak için soru sorduğunda ise adeta şok yaşıyor. Sorduğu soruya örgüt mensuplarının cevap vermediğini gören Gülen, kızarak örgüt mensuplarını “Başınızı sallamayın" ifadeleriyle azarladı. Gülen'le örgüt mensupları arasında geçen diyalog şöyle:

Bir gün arkadaşlar böyle, “170 küsur ülkeye ulaştı!" falan dediler, 170 küsur ülkeye, falan. Ve o zaman bu iş böyle olurken, arkadaşlara Kıtmîr'in (Hep Kıtmîr diyorum, onlara rağmen; çatlasınlar, Kıtmîr diyorum.) dediği şey de şu oldu: “Falanlar da gitsinler; siz 1400-1500 tane okul açtınız, 500 tane de onlar açsınlar, yapar 2000 tane okul. 500 tane de diğerleri açsınlar, yapar 2500 okul. 500 tane de devlet yapsın…" Dedim mi demedim mi bunu? Başınızı sallamayın! Evet, dedim; bunu, 50 defa dedim.
YENİ ŞAFAK